Εγκαινιάστηκαν δύο μονάδες στα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού»

Εγκαινιάστηκαν δύο μονάδες στα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού»

Παραδόθηκαν σήμερα από τον ΟΠΑΠ δύο νέα σημαντικά έργα στα παιδιατρικά Νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», στο πλαίσιο της ολικής ανακαίνισης που υλοποιεί από το 2014.

Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» εγκαινιάστηκε η Ουρολογική-Πλαστική Χειρουργική Μονάδα, η οποία βρίσκεται στον 1ο όροφο και έχει συνολική έκταση 550 τ.μ. και δυναμικότητα 18 κλινών. Επίσης, στο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» παραδόθηκε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Νεογνών, στον 5ο και 6ο όροφο του Νοσοκομείου, συνολικής έκτασης 640 τ.μ. και χωρητικότητας 25 θερμοκοιτίδων. Στα εγκαίνια των νέων έργων παρευρέθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος περιηγήθηκε στις πλήρως ανακαινισμένες νοσηλευτικές μονάδες. Έκανε λόγο για εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στην αναβάθμιση του εξοπλισμού και των κτιριακών δομών στα δύο παιδιατρικά Νοσοκομεία, αλλά και για το υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό.

«Το ΕΣΥ, λόγω της κρίσης των 10 χρόνων περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών, δεν είχε τη δυνατότητα να επενδύσει σε υποδομές τέτοιου επιπέδου. Γι’ αυτό γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και από το κράτος μέσα από τα επενδυτικά προγράμματα και το RRF, έχετε ακούσει τις σχετικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, όμως έγινε μέσα στην πανδημία αλλά και γίνεται σε διάρκεια από ιδιώτες, μεγάλες εταιρείες και δωρητές. Και θεωρούμε ότι η συνεργασία των δύο στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, φέρνει αποτελέσματα», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Γιαν Κάρας ανέφερε ότι, εδώ και επτά χρόνια, η πρωτοβουλία για την πλήρη ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας είναι στην καρδιά της στρατηγικής του ΟΠΑΠ για την κοινωνική συνεισφορά. «Σήμερα είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για εμάς. Παραδίδουμε δύο ακόμα μονάδες και ολοκληρώνουμε πάνω από το 85% της ανακαίνισης. Συνολικά, έχουμε παραδώσει 28 έργα και σύγχρονες υποδομές για τα παιδιά, τους γονείς τους και το ιατρικό προσωπικό. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα δύο νοσοκομεία, στο δρόμο για την πλήρη ανακαίνισή τους».

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Οδυσσέας Χριστοφόρου υπογράμμισε ότι «ο ΟΠΑΠ έχει αποδείξει ότι βρίσκεται δίπλα στην ελληνική κοινωνία, στις καλές και τις δύσκολες στιγμές. Το μεγάλο κοινωνικό έργο της ανακαίνισης των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων προσφέρει πολύτιμη στήριξη σε χιλιάδες παιδιά από όλη τη χώρα». Για σπουδαία ημέρα για τα παιδιατρικά νοσοκομεία, μίλησε και ο κοινός διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Εμμανουήλ Παπασάββας, γιατί ο ΟΠΑΠ παραδίδει δύο νέα σημαντικά έργα, που αναβαθμίζουν ακόμη περισσότερο τις υποδομές μας.

Πλήρης ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός σε 21 νοσηλευτικές μονάδες 

Στο πλαίσιο της ανακαίνισης της Ουρολογικής-Πλαστικής Χειρουργικής Μονάδας του Νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία» και της ΜΕΘ Νεογνών του «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», έγινε πλήρης εκσυγχρονισμός των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και των συστημάτων κλιματισμού, θέρμανσης και εξαερισμού. Οι δύο νοσηλευτικές μονάδες εφοδιάστηκαν με τον απαραίτητο γραφειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, ενώ πραγματοποιήθηκαν εκτενείς χρωματικές και διακοσμητικές παρεμβάσεις, οι οποίες δημιουργούν πλέον ένα ευχάριστο περιβάλλον νοσηλείας για τα παιδιά. Η ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών Νοσοκομείων της Ελλάδας ξεκίνησε το 2014 από τον ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητάς του. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 85% του έργου. Συνολικά, έχουν παραδοθεί 28 έργα ανακαίνισης, μεταξύ των οποίων 21 νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 13.910 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 510 κλινών.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network