Έλεν Μίρεν: Ευτυχία δεν είναι αυτό που “επιβάλλει” στους νέους “η Καρντάσιαν εποχή”

Έλεν Μίρεν: Ευτυχία δεν είναι αυτό που "επιβάλλει" στους νέους "η Καρντάσιαν εποχή"

Σε μια ομιλία της η γνωστή ηθοποιός Έλεν Μίρεν έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση για την αυτοπεποίθηση των σημερινών νέων που βρίσκεται στα τάρταρα. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος τη ρώτησε πώς εξηγεί αυτό το φαινόμενο.

“Είμαι βέβαιη πως σε μεγάλο βαθμό ευθύνονται τα social media καθώς και οι εκπομπές ριάλιτι όπου η ομορφιά, η λάμψη και η επιτυχία έχει ταυτιστεί με άτομα σαν τις Καρντάσιαν δημιουργώντας στους νέους την ψευδή εντύπωση πως για να είσαι ευτυχισμένος πρέπει να ζεις μια τέλεια ζωή, να έχεις έναν τέλειο σύζυγο, χρήματα κ.λ.π. Αν δεν τα έχεις όλα αυτά τότε έχεις κάθε λόγο να νιώθεις ανεπαρκής και δυστυχισμένος”.

Στη συνέχεια έκανε ένα flash back στα δικά της εφηβικά χρόνια και είπε μια ιστορία για έναν από τους φίλους της, ένα ιδιαιτέρως χαρισματικό και έξυπνο αγόρι με κακή εικόνα και αλκοολικό πατέρα που αυτοκτόνησε. Ξεδιπλώνοντας τη συγκεκριμένη ιστορία δήλωσε πως το μυαλό της ταξιδεύει συχνά στον φίλο της και τον έχει σαν παράδειγμα εκείνων «των απίστευτα δύσκολων χρόνων μεταξύ 17 και 25».

“Η έλλειψη αυτοπεποίθησης σε αυτές τις ηλικίες είναι εξουθενωτική”, είπε και πρόσθεσε πως “είναι πραγματικά περίεργο να ζούμε σε έναν τόσο εξελιγμένο κόσμο, που έχουμε τα πάντα, μεταξύ των οποίων την δυνατότητα επικοινωνίας και της μόρφωσης κι όμως νιώθουμε ανεπαρκείς περισσότερο από ποτέ”. Δεν υπάρχει άνθρωπος, σύμφωνα με την Έλεν Μίρεν, που δεν θα βιώσει ανασφάλειες. Ωστόσο αυτό που πρέπει να ξέρουμε όλοι και κυρίως οι νέοι είναι ότι δεν περιστρέφεται όλος ο κόσμος γύρω από μας ούτε ασχολείται με τις δικές μας ανασφάλειες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, σύμφωνα με την γνωστή ηθοποιό, είναι να μην είμαστε τόσο εγωκεντρικοί και να δουλέψουμε τις εμμονές που έχουμε με τον εαυτό μας. “Καλύτερα να είσαι εξωστρεφής και να δίνεσαι στους άλλους, παρά να σκέφτεσαι συνεχώς τον εαυτό σου”, κατέληξε.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network