Ένα ονειρικό παιχνίδι για εσάς και τα παιδιά σας με θέμα την οικολογική αρμονία

Το παιχνίδι

Fe: Ένα πανέμορφο παιχνίδι για την οικολογική αρμονία, όπου παίζετε σαν μια μικρή αλεπού, η οποία όσο προχωράει μαθαίνει να λέει όμορφα τραγούδια.
Καθώς προχωράς μέσα σε πανέμορφα περιβάλλοντα γεμάτα χρώματα, το Fe ξετυλίγεται σαν ένα ονειροπόλο ταξίδι, με κεντρικό ήρωα μια αλεπού η οποία έχει την ικανότητα να μαθαίνει τραγούδια στη γλώσσα μυθικών πλασμάτων.
Κάποια από αυτά τα πλάσματα είναι τεράστια, ογκώδη και λίγο απειλητικά, ειδικά τα Silent Ones, που θα πρέπει να τα μαγέψεις και να τα κατακτήσεις. Παίζοντας ως ένα μικρό ζώο, μια αλεπού σε συνεχή κίνηση, το παιχνίδι μεταμορφώνεται σε μια φανταστική περιπέτεια γεμάτη εκπληκτικές στιγμές που σου θυμίζουν πόσο μικρός είσαι μέσα στο μεγάλο σχέδιο της φύσης.

Γεγονός που με τη σειρά του σε ενθαρρύνει να ανοίξεις όλο και βαθύτερα το δρόμο σου στον μαγικό κόσμο του παιχνιδιού. Κάθε ένα από τα οικοσυστήματα που συναντάς έχει τη δική του χρωματική παλέτα και καθώς περνάς μέσα από μυστηριώδη σπήλαια ή σκαρφαλώνεις στις κορυφές των δένδρων, το φως αλλάζει, μεταβάλλεται, τρεμοπαίζει με μαγευτικούς τρόπους. Ο κόσμος γύρω σου μοιάζει σαν να πρισματικός και σαν δέσμη ακτίνων αντανακλάται πίσω στην οθόνη, δημιουργώντας κάθε φορά και ένα διαφορετικό συνδυασμό χρώματος και υφής.

Ο στόχος σου είναι να κατακτήσεις όλα τα πλάσματα που θα συναντήσεις στο δρόμο σου, να τα κερδίσεις και όλοι μαζί να επαναφέρετε την οικολογική αρμονία στο περιβάλλον του Fe.

Το μεγαλύτερο και πιο γοητευτικό στοιχείο του παιχνιδιού είναι ο σχεδιασμός των παζλ. Για να επιτευχθεί η ανοικοδόμηση της αρμονίας του οικοσυστήματος, θα πρέπει να σκέφτεσαι τα ζώα περισσότερο σαν αινίγματα παρά σαν πλάσματα που πρέπει να δαμάσεις. Εάν για παράδειγμα, μάθεις να τραγουδάς μαζί με έναν αγριόχοιρο, αυτός θα γκρεμίσει πολλά δύσκολα εμπόδια που θα ανοίξουν δύσκολους δρόμους. Καθώς παίζεις και συνδέεσαι μουσικά με όλα τα είδη, θα τους κάνεις να συνεργαστούν όλοι μαζί σου, μέχρι τελικά όλα τα πλάσματα του δάσους να καταφέρουν κι εκείνα να βρουν το δρόμο τους.

Ωστόσο, η βασική ιστορία του Fe διαρκεί μόνο τρεις (ή και λίγο παραπάνω) ώρες και εκεί (που κατά την άποψή μου) το παιχνίδι λάμπει πραγματικά είναι στον τρόπο που σου επιτρέπει να εξερευνήσεις ελεύθερα τον κόσμο, χωρίς άγχος, μετά την ολοκλήρωση της ιστορίας.

Μόλις λυθούν όλα τα παζλ, μπορείς να επιστρέψεις σε ένα ζωντανό οικοσύστημα και εκεί, το παιχνίδι κερδίζει πάλι την αρχική του ομορφιά.

www.lifo.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network