Έρχονται εμβολιασμοί σε ηλικίες 12 έως 15 ετών

Ξεκινάει ο εθελοντικός εμβολιασμός εφήβων 15 έως 17 ετών στη χώρα μας

Δύο νέα όπλα στη μάχη κατά του κορωνοϊού, που αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα» αλλά και της απροθυμίας μερίδας πολιτών να προσέλθει στα εμβολιαστικά κέντρα, προτίθεται να αξιοποιήσει εντός της τρέχουσας εβδομάδας το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα κάνει άμεσα δεκτή τυχόν εισήγηση της Επιτροπής Εμβολιασμού για την επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών.

Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Ιταλία, η Γερμανία, η Βρετανία είναι ήδη μερικές χώρες που έχουν εγκρίνει το εμβόλιο για αυτές τις ηλικίες. Επιπλέον, αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση η ρύθμιση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, που επί του παρόντος θα αφορά μόνον τους εργαζομένους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τους υγειονομικούς.

Η άνοδος του ποσοστού των εμβολιασμένων αποτελεί τη μείζονα κυβερνητική προτεραιότητα των επόμενων εβδομάδων, για δύο λόγους. Πρώτον, οι μεταλλάξεις έχουν καταστήσει τον ιό σαφώς πιο επικίνδυνο και η χώρα δεν μπορεί να εισέλθει στο φθινόπωρο, που θα συνεπάγεται επιστροφή στους κλειστούς χώρους, «ανοχύρωτη».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, στις αρχές Σεπτεμβρίου πρέπει η χώρα να έχει εμβολιάσει τουλάχιστον το 70% του ενήλικου πληθυσμού. Δεύτερον, πλέον προσμετράται το ενδεχόμενο να αποδειχθεί πως ακόμη και οι εμβολιασμένοι μπορεί έπειτα από διάστημα πέραν των έξι-οκτώ μηνών να χρειάζονται και τρίτη δόση, κατεύθυνση προς την οποία φαίνεται πως κινείται το Ισραήλ. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι σαφές πως το «τείχος προστασίας» που πιστεύεται ότι έχει οικοδομηθεί μέχρι τώρα δεν θα είναι τόσο ισχυρό.

Θα έχει «κενά», τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν με μια τρίτη δόση, χωρίς κανείς να μπορεί να προεξοφλήσει πως το σύνολο όσων έχουν κάνει τις δύο δόσεις θα σπεύσει και για την «ενισχυτική» και ότι δεν θα υπάρξουν «διαρροές».

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network