Φωτιά Αφίδνες: Η μαρτυρία του τραγικού πατέρα | Και τα δυο του παιδιά -εθελοντές πυροσβέστες- στην Εντατική

εθελοντές πυροσβέστες

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην εντατική το ένα παιδί-εθελοντής πυροσβέστης, ενώ ο αδελφός του βρίσκεται σε άλλο θάλαμο με εγκαύματα σε χέρια και πόδια. Δύο εθελοντές πυροσβέστες, αδέλφια, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των προσπαθειών κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στην Αττική και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Ρέρα Αφιδνών τις προηγούμενες ημέρες. Και οι δύο νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο πατέρας τους Κώστας Μανιάς ο οποίος αποκάλυψε τις δύσκολες στιγμές που περνά. Ο ένας γιος του βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση -στην εντατική- με τους γιατρούς να εκφράζουν ανησυχία για τη ζωή του.

Ο δεύτερος γιος του νοσηλεύεται σε άλλο θάλαμο, με εγκαύματα και στα δύο του χέρια. Αλλά τουλάχιστον δεν κινδυνεύει…

Δεν κάηκαν τα παιδιά στην προσπάθειά τους να σώσουν τα σπίτια τους, αλλά αμυνόμενοι μέσα στο δάσος“, είπε ο πατέρας τους. “Οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί για τον γιο μου που είναι στην εντατική, λένε ότι είναι πολύ σοβαρή η κατάστασή του“, σημείωσε.

Ξεκαθάρισε επίσης πως και οι δύο πήγαν “εθελοντικά στις φωτιές“.

Σχετικά με τις υλικές ζημιές που μετρά η οικογένειά του, ο κ. Μανιάς είπε πως ο ίδιος έχασε ένα τρακτέρ, ένα σκαφτικό μηχάνημα αλλά και όλα του τα εργαλεία, ενώ ο σοβαρά τραυματισμένος του γιος έχασε το σκάφος του και ο άλλος τη μηχανή του. Ο συγκεκριμένος περικυκλώθηκε από τις φλόγες και αναγκάστηκε να αφήσει τη μηχανή και τραυματίστηκε ενώ προσπαθούσε να διαφύγει πεζός.

Ο κ. Μανιάς άφησε και αιχμές σχετικά με το ότι τα ΜΜΕ δεν κάνουν καμία αναφορά στους τραυματίες από τις φωτιές.

thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network