Γιατί τόσοι χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων είναι κίτρινοι;

Γιατί τόσοι χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων είναι κίτρινοι;

Αν το καλοσκεφτούμε, η λίστα με τους κίτρινους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων είναι εντυπωσιακά μεγάλη: Οι Simpsons, τα Minions, ο Bob Σφουγγαράκης, ο Woodstock, ο Tweety, ο Pikachu, ο Winnie το Αρκουδάκι…

Όπως εξηγεί ένα νέο βίντεο, η επιλογή του συγκεκριμένου χρώματος δεν είναι καθόλου τυχαία, και έχει να κάνει με τη θεωρία των χρωμάτων, που διαχωρίζει τα χρώματα σε βασικά και δευτερεύοντα. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε είναι τα τρία χρώματα, που δεν αποτελούν ανάμιξη κανενός άλλου χρώματος και όλες οι άλλες αποχρώσεις που υπάρχουν προέρχονται από αυτά. Το κίτρινο και το μοβ συμπληρώνουν το ένα το άλλο. Στην τηλεόραση χρησιμοποιείται το πρότυπο χρώματος RGB, στο οποίο τα χρώματα κόκκινο, πράσινο και μπλε συνδυάζονται με διάφορους τρόπους για να αναπαραχθούν άλλα χρώματα. Με βάση αυτό το μοντέλο, το κίτρινο συμπληρώνει το μπλε και αντίστροφα, ενώ το μπλε είναι το συνηθέστερο χρώμα φόντου στα κινούμενα σχέδια.

Γιατί τόσοι χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων είναι κίτρινοι;
Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την ψυχολογία του χρώματος, που εξετάζει ποια χρώματα σχετίζονται με τι. Χρώματα όπως το κόκκινο συνδέονται συνήθως με αρνητικά πράγματα, όπως ο θυμός.

Το κίτρινο περιλαμβάνεται στα ζεστά, φωτεινά και ενεργά χρώματα, και σχετίζεται με την ευτυχία και την ενέργεια, και γι αυτό οι δημιουργοί των κινουμένων σχεδίων διαλέγουν χρώματα που θα συμπληρώσουν τα χαρακτηριστικά αυτά.

Ο τρίτος λόγος είναι τα μάτια μας, αφού όπως έχει αποδειχθεί, το κίτρινο χρώμα είναι εύκολο να εντοπισθεί συγκριτικά με τα υπόλοιπα

Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε το video στο missbloom.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network