Γλυκά Νερά: Γιατί η κάρτα μνήμης της κάμερας θα έδειχνε την προμελέτη της δολοφονίας

Γλυκά Νερά: Γιατί η κάρτα μνήμης της κάμερας θα έδειχνε την προμελέτη της δολοφονίας

Η ακριβής ώρα εξαγωγής της κάρτας μνήμης της κάμερας που στόχευε το καθιστικό της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά θα ήταν το ισχυρότερο στοιχείο ανάδειξης προμελέτης του εγκλήματος από τον συζυγοκτόνο, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Με δεδομένο ότι η Καρολάιν δολοφονήθηκε στις 04:11 τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, όπως αναδείχθηκε από το “έξυπνο” ρολόι που φορούσε, αν υπήρχε η δυνατότητα εξακρίβωσης του χρόνου που ο κατηγορούμενος έβγαλε την κάρτα μνήμης, τότε αστυνομικοί και κοινή γνώμη θα γνώριζαν αν το είχε κάνει πριν, κάτι που θα αποδείκνυε ότι είχε σχεδιάσει και προμελετήσει το έγκλημά του.

Το στιγμιότυπο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου με την Λυδία στον καναπέ του καθιστικού έχει αποτυπωθεί στο κινητό της Καρολάιν στις 00:00 και 23 δευτερόλεπτα. Το κινητό της είναι συνδεδεμένο μέσω εφαρμογής με την κάμερα. Να σημειώσουμε ότι 23:18 και 23:42 έχουν αποσταλεί τα μηνύματα της διαμάχης και στις 23:46 η άνοδος τριών ορόφων από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, δείγμα ότι είχε πάει στη σοφίτα.

Η τελευταία εγγραφή σχετικά με την κατάσταση της κάρτα μνήμης ήταν 00:26 στις 11 Μαΐου. Αυτό σημαίνει εξηγούν οι αστυνομικοί πως μέχρι εκείνη την ώρα υπήρχε κάρτα μνήμης. Η τελευταία “επικοινωνία” της κάμερας μέσω δικτύου με κάποιον χρήστη, Καρολάιν-Πιλότο ή άλλον που είχε πρόσβαση σε αυτή είναι στη 01:19 και 22 δευτερόλεπτα, ενώ το χρονικό διάστημα μεταξύ 23:39 τις 10 Μαΐου έως 01:19 της 11ης υπάρχει μεγάλος αριθμός εγγραφών-επικοινωνιών, 223 από συνολικά 365 από τις 9 έως τις 11 Μαΐου.

Υπάρχει δηλαδή μια συχνότητα αλληλεπιδράσεων χρήστη και κάμερας. Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι η κάμερα έχει σπάσει σίγουρα μετά τη 01:19 χωρίς όμως να μπορεί να προσδιοριστεί αν η εξαγωγή της κάρτας μνήμης έχει γίνει πριν τις 04:11 ή μετά. Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι το λογισμικό της συγκεκριμένης κάμερας δεν αποθηκεύει ό,τι δεν χρειάζεται, όπως για παράδειγμα την εξαγωγή της κάρτας μνήμης.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στην ομολογία του δεν προσδιόρισε χρονικά πότε ξήλωσε την κάμερα και έβγαλε την κάρτα μνήμης, “επίσης, κάποια στιγμή ξήλωσα την κάμερα και έβγαλα την κάρτα μνήμης. Την κάρτα μνήμης την έκοψα και την πέταξα στην τουαλέτα”, είχε πει.

Η χρονική αλληλουχία των ενεργειών του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την συγκάλυψη της δολοφονίας που είχε διαπράξει και εδραίωσης της “σκηνοθεσίας”, όπως εκτιμούν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, είναι η εξής:

Μετά την δολοφονία της Καρολάιν, θανάτωσε-κρέμασε τον σκύλο, στην συνέχεια ανέβηκε στην κρεβατοκάμαρα και το βοηθητικό δωμάτιο όπου άνοιξε τα συρτάρια και πέταξε τα πράγματα έξω, μετά πήγε στο υπόγειο για να σκηνοθετήσει την διάρρηξη του παραθύρου, έπειτα “βύθισε” το μονόπετρο αρραβώνων και δύο βέρες στο ντεπόζιτο βενζίνης της μοτοσυκλέτας του, άνοιξε μόνο την MONOPOLY στο καθιστικό, μετά πήρε την Λυδία την έβαλε δίπλα στη νεκρή μητέρα της, δέθηκε και στη συνέχεια ο δολοφόνος-“ΠΙΝΟΚΙΟ”, με την… μύτη πήρε το 100!

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network