Η Emma Thompson χρηματοδότησε σχολείο για να μην κοπούν τα μαθήματα ελληνικών σπουδών

Η Emma Thompson χρηματοδότησε σχολείο για να μην κοπούν τα μαθήματα ελληνικών σπουδών

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Emma Thompson, συμμετέχει στην καμπάνια του σχολείου Camden School for Girls στο Λονδίνο που ζητάει από τον κόσμο να προσφέρει χρήματα ώστε να συνεχιστούν τα μαθήματα κλασικών ελληνικών σπουδών.

Πιο συγκεκριμένα, η Thompson ήταν μια από τους πρώτους συμμετέχοντες, προσφέροντας 500 λίρες. Λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης και του χαμηλού προϋπολογισμού, το σχολείο αναγκάζει να κάνει περικοπές σε μαθήματα και διδακτική ύλη. «Οι κλασικές ελληνικές σπουδές αποτελούν “αφετηρία” όχι μόνο για τις κλασικές σπουδές αλλά επίσης και για μια σειρά από πεδία που προαπαιτούν αναλυτικές, γλωσσολογικές, ιστορικές ή πολιτιστικές αποδόσεις», αναφέρει το αίτημα.

«Είναι μια λυπηρή υπόθεση όταν τα ινστιτούτα που χρηματοδοτούνται από το κράτος, χρειάζεται να ζητήσουν χρήματα από το κοινό ώστε να συνεχιστούν τα μαθήματα», είπε ο γραμματέας του Ινστιτούτου, Gerald Clark. «Αυτό δεν θα ήταν απαραίτητο αν η κυβέρνηση είχε καταφέρει να δώσει στα σχολεία μια επαρκή χρηματοδότηση, αλλά αυτό το γεγονός αποδίδεται στο ότι ,ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι τα σχολεία ποτέ δεν είχαν τόσο μεγάλη χρηματοδότηση, οι μαθητές έχουν πιο πολλούς μαθητές από ποτέ».

Μέχρι στιγμής, το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρώσει το σχολείο είναι περίπου 5.000 λίρες.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network