Η γόμα – η εφεύρεση που σβήνει τα «λάθη»- εφευρέθηκε ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ!

Η γόμα

Εσείς το γνωρίζατε αυτό; Δείτε μια ενδιαφέρουσα δημοσίευση που διαβάσαμε στο page «Οι εφευρέσεις είναι πολύ κουλ».

Η γόμα – η εφεύρεση που σβήνει τα *λάθη*- εφευρέθηκε ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ!!!

🥖 Πριν εφευρεθεί η γόμα, ο κόσμος χρησιμοποιούσε κομματάκια από μουσκεμένο ψωμί για να σβήσει τις μολυβιές του! (ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!)
🇬🇧 Το 1770 ο Άγγλος μηχανικός Έντουαρντ Νέιρν, την ώρα που έγραφε με το μολύβι του, αντί να πιάσει ένα κομμάτι ψωμί για να σβήσει το λάθος του, πιάνει κατα λάθος λίγο καουτσούκ που είχε πάνω στο γραφείο του. ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ :Ρ

🤓 Tο καουτσούκ είναι το υλικό από το οποίο φτιάχνονται ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ οι γόμες.

📝 Κάπως έτσι, τελείως τυχαία και από λάθος, ανακάλυψε τις “σβηστικές ιδιότητες” του καουτσούκ, εφηύρε τη γόμα και άρχισε να την πουλάει πολύ ακριβά. Αλλά πέρα απ’ το ότι ήταν ακριβή, χαλούσε και γρήγορα.

👍 70 χρόνια μετά, το 1839, ο Τσαρλς Γκουντγίαρ (από αυτόν πήρε το όνομα και η εταιρία με τα ελαστικά Goodyear) ανακάλυψε ότι με τη μέθοδο του βουλκανισμού το καουτσούκ αποκτά ελαστικότητα και αντοχή, οπότε η γόμα έγινε πιο προσιτή και εύχρηστη.

🚗 Βουλκανισμός είναι η χημική επεξεργασία του ακατέργαστου καουτσούκ (αυτό που αρμέγουμε από τα καουτσουκόδεντρα) με θείο. Έτσιτο καουτσούκ άρχισε να χρησιμοποιείται στην παραγωγή ελαστικών για οχήματα!

💥 ΦΑΝ ΦΑΚΤ 💥

🖊 Θυμάστε που όταν ήμασταν μικροί νομίζαμε πως η ροζ μεριά της γόμας είναι για το μολύβι και η μπλε για να σβήνει το στυλό;

🤥 ΛΟΙΠΟΝ ΖΟΥΣΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΨΕΜΑ!

💙 Η μπλε μεριά (επειδή είναι πιο ανθεκτική) είναι ΚΑΙ αυτή για να σβήνει το μολύβι, απλά πάνω σε πιο τραχιές επιφάνειες από το απλό χαρτί!

*φωτό απο JacksonsArtSupplies

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network