Η Κίνα περιορίζει το online gaming για τους ανήλικους στη 1 ώρα – Παρασκευές, ΣΚ και αργίες μόνο

Η Κίνα περιορίζει το online gaming για τους ανήλικους στη 1 ώρα - Παρασκευές, ΣΚ και αργίες μόνο

Οι online gamers κάτω των 18 ετών στην Κίνα θα μπορούν να παίζουν μόνο μία ώρα τις Παρασκευές, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, όπως ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή για τα βιντεοπαιχνίδια.

Η αρμόδια Εθνική Διοίκηση Τύπου δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ότι τα παιχνίδια θα επιτρέπονται μόνο μεταξύ 8μμ και 9μμ.

Έδωσε επίσης οδηγίες στις εταιρείες παιχνιδιών να αποτρέπουν τα παιδιά να παίζουν εκτός αυτών των ωρών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα ένα κρατικό μέσο ενημέρωσης χαρακτήρισε τα διαδικτυακά παιχνίδια ως «πνευματικό όπιο».

Επίσης, αναμένεται να αυξηθούν οι έλεγχοι στις εταιρείες online gaming, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι εφαρμόζονται τα χρονικά όρια, σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή.

Οι προηγούμενοι κανόνες είχαν περιορίσει τα διαδικτυακά παιχνίδια για τα παιδιά στα 90 λεπτά την ημέρα, με αύξηση στις 3 ώρες κατά τις διακοπές.

Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει μια μακροχρόνια ανησυχία σχετικά με τον αντίκτυπο που έχει η υπερβολική ενασχόληση με τα διαδικτυακά παιχνίδια στους νέους.

Ένα μήνα πριν από τους τελευταίους περιορισμούς, ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε από την κρατική Economic Information Daily ισχυρίστηκε ότι πολλοί έφηβοι είχαν εθιστεί στο διαδικτυακό παιχνίδι και αυτό είχε αρνητικό αντίκτυπο.

Το άρθρο προκάλεσε σημαντική πτώση της αξίας των μετοχών σε μερικές από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές εταιρείες παιχνιδιών της Κίνας.

Τον Ιούλιο, ο κινεζικός κολοσσός της Tencent ανακοίνωσε ότι κυκλοφορεί την εφαρμογή της αναγνώρισης προσώπου, προκειμένου να εμποδίζει τα παιδιά να παίζουν μεταξύ 22:00 και 08:00.

Η κίνηση αυτή ήταν αποτέλεσμα έντονων ανησυχιών ότι πολλά παιδιά χρησιμοποιούσαν ταυτότητες ενηλίκων για να παρακάμψουν τους κανόνες.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network