Η κόρη του βασιλιά γκρέμισε το πρωτόκολλο: Δεν είμαι στον κόσμο μου – Πάρτε πίσω το τσεκ των 2 εκατ. δολαρίων

Η κόρη του βασιλιά γκρέμισε το πρωτόκολλο: Δεν είμαι στον κόσμο μου - Πάρτε πίσω το τσεκ των 2 εκατ. δολαρίων

Η 17χρονη πριγκίπισσα Αικατερίνη – Αμαλία της Ολλανδίας είναι η μεγάλη κόρη του βασιλιά της Ολλανδίας και πρώτη στη σειρά διαδοχής του ολλανδικού θρόνου. Η νεαρή, που έχει γενέθλια στις 7 Δεκεμβρίου και κλείνει τα 18, έγραψε ιστορία, καθώς παραιτήθηκε από το δικαίωμά της σε ένα μεγάλο ετήσιο επίδομα από το ολλανδικό κράτος.

Το τσεκ των 2 εκατομμυρίων δολαρίων που απέρριψε

Η μεγαλύτερη κόρη του Βασιλιά Γουίλεμ-Αλεξάντερ και της βασίλισσας Μάξιμα, σύμφωνα με τον νόμο δικαιούται να λάβει από τη στιγμή που θα ενηλικιωθεί ένα μεγάλο ποσό, ως αποζημίωση για τα έξοδά της ως πριγκίπισσα.

Ωστόσο, η ίδια με χειρόγραφη επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε την περασμένη Παρασκευή, τον ενημέρωσε για την πρωτοφανή απόφασή της να απορρίψει το επίδομά της που θα έφτανε το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων, έως ότου αναλάβει τα βασιλικά της καθήκοντα.

“Στις 7 Δεκεμβρίου 2021 γίνομαι 18 και, σύμφωνα με το νόμο, δικαιούμαι να λάβω επίδομα”, δήλωσε η πριγκίπισσα Αμαλία σε επιστολή της. “Το βρίσκω άβολο όσο δεν κάνω τίποτα ως αντάλλαγμα, και ενώ άλλοι μαθητές περνούν πολύ πιο δύσκολα, ειδικά σε αυτήν την περίοδο του κορονοϊού.”

Η Αμαλία, πρόσθεσε ότι σκοπεύει να καθίσει ένα χρόνο πριν ξεκινήσει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο.

Διευκρίνισε ότι θα επιστρέψει στο κράτος τα σχεδόν 400.000 $ που είχε το δικαίωμα να πάρει κατά τη διάρκεια των σπουδών της και δεν θα παραλάβει το ποσό των 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων, μέχρι να αρχίσει να εργάζεται ως πριγκίπισσα.

Νωρίτερα αυτό το έτος, την Ημέρα του Βασιλιά (τον εορτασμό των γενεθλίων του Βασιλιά πατέρα της τον Απρίλιο) η Ολλανδέζα πριγκίπισσα μοιράστηκε τα σχέδιά της για να κάνει ένα χρόνο διάλειμμα πριν συνεχίσει την εκπαίδευσή της στο πανεπιστήμιο.

“Θέλω να ταξιδέψω λίγο, να ανακαλύψω τον κόσμο, να κάνω πράγματα που ίσως να μην μπορώ να κάνω σε είκοσι χρόνια”, είπε, σύμφωνα με το Netherlands News Live, η μελλοντική βασίλισσα της Ολλανδίας.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network