Ισόβια και 15 χρόνια στους βιαστές και δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

Ισόβια και 15 χρόνια στους βιαστές και δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας καταδίκασε σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξης τους καταδικασθέντες για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Οι δικαστές είπαν ομόφωνο “όχι” στα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορούμενων. Εφέτες και ένορκοι αποδέχθηκαν την εισαγγελική εισήγηση που ζήτησε να απορριφθούν όλα τα αιτήματα των κατηγορουμένων για ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση και για τη χορήγηση ελαφρυντικών περιστάσεων.

Κατά την ανακοίνωση της απόφασης, το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα και η πρόεδρος κάλεσε σε ησυχία. «Παρακαλώ! Δεν είμαστε σε θέατρο!» είπε.

Στην αίθουσα έδιναν το παρών η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, και οι μητέρες της Ερατώς και της Μυρτώς, θυμάτων γυναικοκτονίας.

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων είχε ζητήσει, κατά περίπτωση, την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, της μετεφηβικής ηλικίας, της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και της παραβίασης της εύλογης διάρκειας της δίκης. Παράλληλα, ζήτησε την εφαρμογή του 113 ΠΚ για τους νεαρούς ενήλικες δράστες.

Κανένα ελαφρυντικό

Η εισαγγελέας τόνισε πως αν και κατηγορούμενοι πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια για το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας εντούτοις τα ειδικά χαρακτηριστικά της πράξης τους αλλά και η απαξίωση της έννομης τάξης που έχουν επιδείξει δεν συνάδει με μετεφηβική ανωριμότητα. Κατά την εισαγγελική λειτουργό το διπλό έγκλημα σε βάρος της Ελένης Τοπαλούδη ήταν «συνειδητή επιλογή στα πλαίσια εγκληματικού σχεδίου», οποία «έλαβε χώρα για να ικανοποιηθεί με αρρωστημένο τρόπο η γενετήσια ορμή τους και να συγκαλυφθεί η εγκληματική τους πράξη».

«Υπήρξε μια προσχηματική συγγνώμη για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του συγκεκριμένου ελαφρυντικού» εξήγησε η εισαγγελέας.

Κατά τη διάρκεια των αγορεύσεων των, μία δήλωση του συνηγόρου ενός εκ των δραστών προσκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη.

Χαρακτήρισε «μη αποτρόπαιο» το έγκλημα, με τον πατέρα και τη μητέρα της φοιτήτριας να φωνάζουν με οργή «αλήτη τι είναι αυτά που λες; Ντροπή σου».

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network