Κέρκυρα: Το μαγικό Πάσχα στο νησί μέσα από Playmobil

Κέρκυρα: Το μαγικό Πάσχα στο νησί μέσα από Playmobil

Μεγάλο Σάββατο στην Κέρκυρα. Οι κάτοικοι ξυπνούν νωρίς. Στις 11 το πρωί είναι η πρώτη Ανάσταση. Οι Κερκυραίοι βγαίνουν στα μπαλκόνια τους, στην πλατεία Σπιανάδα και πετούν χιλιάδες κανάτια, με κόκκινες κορδέλες, τους «Μπότηδες», πολλά από τα οποία είναι γεμισμένα με νερό, για να κάνουν μεγαλύτερο κρότο. Την ίδια ώρα οι φιλαρμονικές γεμίζουν με τις μελωδίες τους την άλλοτε γεμάτη από κόσμο πλατεία.

Αυτή την στιγμή θέλησε να αναπαραστήσει η Κωνσταντίνα Κουρή χρησιμοποιώντας φιγούρες, αγαπημένες σε όλους μας, τα Playmobil.

Όπως διαβάζουμε στο thestival.gr, αφορμή στάθηκε η επιθυμία της να κάνει μία εντυπωσιακή βιτρίνα για το φαρμακείο της και έτσι αποφάσισε να φτιάξει το Πάσχα στην Κέρκυρα. Τα μέλη των Φιλαρμονικών της Κέρκυρας με τις μπλε και κόκκινες στολές τους, τις πολύχρωμες φούντες, με τις τρομπέτες, τα φλάουτα και τα τύμπανα, τα κόκκινα κανάτια από τα μπαλκόνια που πέφτουν και γίνονται κομμάτια, τα δαμάσκο, τα κεντημένα υφάσματα που κρεμούν από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα στην Κέρκυρα όταν περνούν λιτανείες του Αγίου Σπυρίδωνος, της Αγ. Θεοδώρας της Αυγούστας, Επιτάφιοι, το βράδυ της Αναστάσεως, καθώς και Θεομητορικές (Παναγίας) λιτανείες. Όλα φτιαγμένα από playmobil.

Κέρκυρα: Το μαγικό Πάσχα στο νησί μέσα από Playmobil

H 41χρονη Κωνσταντίνα γέννημα- θρέμα Κερκυραία πριν από ένα χρόνο σχεδόν ανακάλυψε τον μαγικό κόσμο των Playmobil.

«Είναι η ψυχοθεραπεία μου. Ξεκινώ με το playmobil σαν πρώτη ύλη αλλά καμία φιγούρα δεν είναι ίδια με την αρχική. Τα τροποποιώ, τα βάφω, προσθέτω – αφαιρώ κομμάτια, τους αλλάζω χέρια, τους βάφω τα καπέλα», λέει η ίδια μιλώντας στο Thestival.

Κέρκυρα: Το μαγικό Πάσχα στο νησί μέσα από Playmobil

Τα περασμένα Χριστούγεννα στόλισε την βιτρίνα της με ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο χωριό. Φέτος, το Πάσχα αποφάσισε να δώσει μία ξεχωριστή νότα και «έντυσε» την βιτρίνα του φαρμακείου της με τους Μπότηδες από φιγούρες playmobil. «Έχω φτιάξει την βιτρίνα μου έδωσε και 40 ημέρες, μαζί την νηστεία και εγώ», λέει χαριτολογώντας.

Κέρκυρα: Το μαγικό Πάσχα στο νησί μέσα από Playmobil

Αν και όταν ήταν μικρή δεν έπαιζε με playmobil, καθώς αυτά έφτασαν στο νησί πολύ αργότερα, μόλις άρχισε την ενασχόλησή της με αυτά «κόλλησε» και πλέον είναι το χόμπι της.

Κέρκυρα: Το μαγικό Πάσχα στο νησί μέσα από Playmobil

«Άρχισα να ψάχνω περισσότερο για τα Playmobil, να διαβάζω. Είδα ότι υπάρχουν πάρα πολλές ωραίες φιγούρες και ξεκίνησα να προσπαθώ να κάνω κάτι όμορφο για το Πάσχα φτιάχνοντας τις φιλαρμονικές», σημειώνει η Κωνσταντίνα.

Κέρκυρα: Το μαγικό Πάσχα στο νησί μέσα από Playmobil

Εκτός από τις μπάντες της Κέρκυρας και τα κόκκινα κανάτια η ίδια «ντύνει» τις μικρές με παραδοσιακές φορεσιές των γυναικών στην Κέρκυρα. Όπως εξηγεί, αυτό είναι και το αγαπημένο της κομμάτι. «Ξεκίνησα να κάνω παραδοσιακές φορεσιές του νησιού. Προσπαθούσα να παίξω με καινούργια υλικά και υφάσματα. Μου αρέσει πολύ γιατί μπαίνω στην διαδικασία να μάθω τα ήθη και έθιμα του νησιού, πράγματα που δεν γνώριζα. Μαθαίνω πώς ντύνονταν οι γυναίκες παλαιότερα και μεταμορφώνω τα playmobil με γυναίκες μιας άλλης εποχής», τονίζει η Κωνσταντίνα.

Φίλοι της, βλέποντας την εξαιρετική δουλειά της, την έπεισαν να δημιουργήσει σελίδα στο facebook, έτσι ώστε να προβάλει στον κόσμο τις δημιουργίες της. Όπως τονίζει τα Playmobil που φτιάχνει δεν είναι προς πώληση αλλά τα φτιάχνει με μεράκι και αγάπη για τον τόπο της.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network