Κορωνοϊός: Ένας στους τέσσερις ασθενείς είναι κάτω των 18 ετών

Κορωνοϊός: Ένας στους τέσσερις ασθενείς είναι κάτω των 18 ετών

Την εβδομάδα 4-10 Οκτωβρίου, το σύνολο των ασθενών με covid-19, ηλικίας 4-18 ετών, είναι 4.135, αποτελώντας το 27% (-3,57% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, την ίδια εβδομάδα το ποσοστό θετικότητας ήταν 1,17% σε σύνολο 1.303.844 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0,25% σε σύνολο 1.911.382 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.

Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0,48%.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 1.302, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.000. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.3.

Σε 2.338 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 31 θάνατοι. Παράλληλα, σε 343 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Από τα συνολικά κρούσματα 562 εντοπίζονται στην Αττική (602 χθες), 382 στη Θεσσαλονίκη (439 χθες) και 157 στη Λάρισα (219 χθες). Διενεργήθηκαν 192.154 τεστ με την θετικότητα να ανέρχεται στο 1,21%.

Μίνα Γκάγκα

Στο χάπι της Merck κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης η υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σημειώνοντας πως το ελληνικό κράτος ελέγχει πώς μπορεί να προχωρήσει σε παραγγελίες, αλλά και τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης μέσω του εμβολίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Γκάγκα ανέφερε: «Προχωράμε και ελέγχουμε πώς μπορούμε να πάρουμε παραγγελίες, έχουμε ήδη προχωρήσει σε εκδήλωση ενδιαφέροντος με τη συνολική, για όλη την Ευρώπη, αγορά των φαρμάκων, θα δούμε κι αν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας εισαγωγή φαρμάκων».

Σημείωσε, πάντως, ότι «όλα αυτά τα καινούργια φάρμακα είναι σε περιορισμένες ποσότητες». «Φυσικά θα τα βάλουμε, και φυσικά θα τα πληρώσουμε, αλλά να θυμίσω ότι το εμβόλιο κάνει 15 ευρώ, και προστατεύει το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, ενώ τα φάρμακα ξεκινάνε από πιθανώς 600 – 2.000 ευρώ, αυτά τα πληρώνουμε όλοι, θα τα δώσουμε φυσικά, θα προλάβουμε ζωές; όσο τα έχουμε, γιατί η παραγωγή είναι η περιορισμένη. Άρα καλύτερα να προλάβουμε παρά να προσπαθήσουμε να θεραπεύσουμε», πρόσθεσε.

Κεραμέως: Κρούσματα σε σχολεία

«Καθρέφτη της κοινωνίας» χαρακτήρισε τα σχολεία η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι σε περιοχές όπου είναι πιο χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη στον πληθυσμό, τα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές είναι περισσότερα.

Στον αντίποδα, όπως ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σε περιοχές με υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη, καταγράφονται λιγότερα κρούσματα και στα σχολεία. Η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι από τα 14.000 σχολεία είναι κλειστά ορισμένα τμήματα σε μόλις επτά και στάθηκε στη σημασία των self tests, ενώ αναφερόμενη στο εμβόλιο, απηύθυνε εκ νέου έκκληση να αξιοποιηθεί «το μοναδικό αυτό δώρο της επιστήμης».

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network