Κορονοϊός: Έξαρση της πανδημίας με επίκεντρο τους νέους

Κορονοϊός: Έξαρση της πανδημίας με επίκεντρο τους νέους

Για “νέα έξαρση της πανδημίας” έκανε λόγο η κ. Παπαευαγγέλου, μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 2.107 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία στον μέσο όρο ηλικίας που έπεσε στα 23 έτη, δηλαδή σχεδόν μια δεκαετία μέσα σε δύο εβδομάδες.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για τον δείκτη θετικότητας που έχει ανοδικές τάσεις τις τελευταίες ημέρες, ενώ είπε πως η θετικότητα στα self tests τετραπλασιάστηκε σε μια εβδομάδα. Πλέον τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα είναι περίπου 9.000, εκ των οποίων πάνω από 4.000 στην Αττική.

“Άλλαξε η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας. Είμαστε αντιμέτωποι με μια νέα έξαρση της επιδημίας. Σήμερα πολλές περιφέρειες έχουν αυξητική τάση όπως η Αττική, η Κρήτη και το βόρειο Αιγαίο. Το 75% των κρουσμάτων είναι κάτω των 34 ετών ενώ αρχίζουμε και βλέπουμε αύξηση στους ενήλικες 55-65”, τόνισε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

“Φταίει η χαλάρωση των μέτρων που συνδυάστηκε με τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα”, συνέχισε για να προσθέσει: “Ο συνωστισμός το βράδυ έπαιξε ρόλο στην αλλαγή της εικόνας. Αυξήθηκαν τα τεστ λόγω της ανησυχίας του πληθυσμού αλλά και ανάγκης πιστοποίησης των ανεμβολίαστων. Διπλασιάστηκε το ποσοστό των νοσηλευόμενων και είναι κάτω των 24 ετών”.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network