Κορονοϊός: Στη ΜΕΘ διασωληνωμένη 27χρονη γιατρός στη Λάρισα

27χρονη γιατρός

Διασωληνωμένη νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τον κορονοϊό, μία 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός στη Λάρισα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, πρόκειται για μία 27χρονη ειδικευόμενη γιατρό χειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας η οποία διασωληνώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τον Covid-19.

Σημειώνεται ότι η 27χρονη εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κορονοϊού, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική.

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν πως μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων αφορά ανθρώπους κάτω των 40 ετών, διαφοροποιώντας την εικόνα που είχαμε ως τώρα σχετικά με την ηλικία των κρουσμάτων και νοσούντων.

Αρκετά από αυτά εντοπίστηκαν σε ταξιδιώτες που πήγαν στα ελληνικά νησιά για διακοπές και επέστρεψαν ήδη στα αστικά κέντρα.

Χαρακτηριστικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, στην ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών ανήκει το 38,8% των κρουσμάτων.

Η ηλικία της γιατρού αποδεικνύει περίτρανα πως οι νέοι δεν είναι άτρωτοι στον κορονοϊό και μπορούν να αρρωστήσουν πολύ σοβαρά. Μάλιστα, η διασωλήνωση της γιατρού στη ΜΕΘ έρχεται τη στιγμή που από το βράδυ της Τρίτης είναι σε ισχύ το νέο μέτρο περιορισμού του ωραρίου σε καταστήματα υγεινομικού ενδιαφέροντος, σε περιοχές της χώρας, με σκοπό τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού.

Οι περισσότεροι τήρησαν τα μέτρα και έδειξαν συμμόρφωση, όμως υπήρξαν και ορισμένοι οι οποίοι έκαναν… αντάρτικο, είτε κρατώντας ανοιχτά τα καταστήματα και μετά τις 12 το βράδυ, είτε μένοντας σε πλατείες και κάνοντας “πάρτι” συνωστισμού.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network