Λευτέρης Ελευθερίου: Η απάντηση στον γιο του όταν ρώτησε τι είναι γκέι – «Ένας άνδρας που αγαπά έναν άλλον άνδρα»

Λευτέρης Ελευθερίου: Η απάντηση στον γιο του όταν ρώτησε τι είναι γκέι - «Ένας άνδρας που αγαπά έναν άλλον άνδρα»

Για τον τρόπο που προσεγγίζει το ζήτημα της διαφορετικότητας όταν συζητά με τα παιδιά του μίλησε ο ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου.

«Είναι και το πώς έχουμε μεγαλώσει εμείς. Είμαστε μία παλαιότερη γενιά, που η διαφορετικότητα ήταν ένα κομμάτι του τρόπου που αντιμετωπίζαμε τα παιδιά στην παρέα, κάνοντας πλάκα με τα στοιχεία της διαφορετικότητας. Πρέπει να εξελιχθείς μαζί και εσύ με τα παιδιά. Το να εξελιχθεί είναι πρωταρχικό για το γονέα, για να συλλάβει και το παιδί από το παράδειγμά σου πως θα αντιμετωπίσει τα κοινωνικά φαινόμενα», δήλωσε μιλώντας σε εκπομπή του Mega.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «στην οικογένειά μας και στην παρέα μας είναι αποδεκτές όλες οι διαφορετικότητες. Μπορεί το παιδί να ρωτήσει πράγματα που δεν βιώνει στο οικογενειακό του περιβάλλον, όπως “τι είναι γκέι, μπαμπά;”. Του λέμε “είναι ένας άνδρας που αγαπάει άλλους άνδρες” και κάνει το παιδάκι πολύ λογικά: “α, και τι κακό έχει αυτό;”».

Ο ηθοποιός ανέφερε στη συνέχεια ότι στα παιδιά «πρέπει να λέμε την αλήθεια, την απόλυτη αλήθεια. Αν δεν μπορούμε να πούμε την αλήθεια, να μην πούμε ψέματα».

Όπως είπε, σε άλλο σημείο, έχει χτίσει ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά του: «προσπαθώ να ζούμε στο εδώ και τώρα και ακόμα βλέπουμε μέχρι έξω από την πόρτα μας, το μπαλκόνι μας, αυτό που μπορεί να συμβεί στο σχολείο. Μπορεί να είναι μία υπόθεση bullying που θα συζητήσουμε ή κάτι κακό που συνέβη στο δρόμο με δύο ανθρώπους που τσακώθηκαν».

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network