Μενίδι: Οργή από τους κατοίκους για τους πυροβολισμούς σε γλέντι, ακριβώς 4 χρόνια μετά τον θάνατο του μικρού Μάριου

Μενίδι: Οργή από τους κατοίκους για τους πυροβολισμούς σε γλέντι, ακριβώς 4 χρόνια μετά τον θάνατο του μικρού Μάριου

Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του 11χρονου Μάριου, που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα σε σχολική γιορτή στο Μενίδι.

Τέσσερα χρόνια μετά την τραγωδία που σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρη τη χώρα, οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται ξανά στο ίδιο δυσάρεστο έργο θεατές. Στις 8 Ιουνίου του 2017 έχασε τη ζωή του ο Μάριος, στις 8 Ιουνίου 2021, σαν τίποτα να μην έχει συμβεί, στο γαμήλιο γλέντι που έχει διοργανωθεί δίπλα στο σπίτι του παιδιού, οι σφαίρες πέφτουν βροχή.

Από το μεσημέρι της Κυριακής που ξεκίνησε το γλέντι στον καταυλισμό στο Ζεφύρι μέχρι και το πρωί της Τετάρτης, οι κάτοικοι των γύρω περιοχών ταμπουρώθηκαν στα σπίτια τους φοβούμενοι για την ίδια τους τη ζωή.

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων για τις συνθήκες υπό τις οποίες είναι αναγκασμένοι να ζουν είναι συνεχείς, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν βρει καρφωμένες σφαίρες στα μπαλκόνια και τις ταράτσες τους… ακόμη και στα ποδήλατα των παιδιών τους.

Η εικόνα και ο ήχος στο Ζεφύρι προκαλούν αγανάκτηση. Όπως δείχνουν τα βίντεο του Mega, δεκάδες άτομα όχι μόνο αψηφούν τις οδηγίες κατά της διασποράς του κορονοϊού, αλλά πυροβολούν στον αέρα με πολλές από τις σφαίρες που φεύγουν να καταλήγουν σε αυλές, ταράτσες ακόμα και στις βεράντες σπιτιών της περιοχής.

Η αστυνόμευση στην περιοχή παραμένει διαχρονικά ελλιπής και παρά τα παράπονα των κατοίκων, οι υπεύθυνοι αδυνατούν να δώσουν λύση. Τις συνέπειες της εγκληματικής αδιαφορίας, βιώνουν εδώ και 4 χρόνια οι γονείς του μικρού Μάριου, που συνεχίζουν να ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά.

“Παιδί μου ευχαριστώ για τα έντεκα χρόνια που γέμισες τη ζωή μας! Ευχαριστώ το Θεό που με αξίωσε να σε έχω έντεκα χρόνια, γεμάτα ευτυχία! Φώτισες τη ζωή μας! Παιδί μου, φωτεινέ μου άγγελε”, αναφέρει σε ανάρτησή της η μητέρα του Μάριου. “Ευτυχισμένος ο γονιός που γεύεται τέτοια ανιδιοτελή αγάπη! Ακούω το γέλιο σου και νιώθω να είσαι εδώ! Ζούμε με τις αναμνήσεις! Έντεκα χρόνια γεμάτα χαρά!”.

Η χθεσινή μάζωξη σε σπίτι που κάποιοι βάφτισαν γλέντι κράτησε, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής στο Mega, μέχρι τα ξημερώματα. Όταν άρχισαν να φαίνονται οι κάλυκες που είχαν εκτοξευτεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πατέρας Μάριου: “Θα πουλήσουμε τα σπίτια μας και θα αφήσουμε τη δημοτική Αρχή με τους παραβατικούς”

Ο πατέρας του μικρού Μάριου, Θανάσης Σουλούκος, μίλησε στην εκπομπή “Live News” για όσα άκουσε εκείνες τις στιγμές που τιμούσε τη μνήμη του παιδιού του: “Κάποιοι κάτοικοι στην περιοχή, στο Μενίδι, είναι πάνω από τον νόμο κι αυτό συμβαίνει γιατί όλα γίνονται με την ανοχή της πολιτείας, της δημοτικής αρχής, της αστυνομίας που κλείνει τα μάτια. Έχουν μεγάλη ευθύνη όλοι.

Την Κυριακή είχα το μνημόσυνο του γιου μου. Συμπληρώθηκαν 4 χρόνια που έφυγε από κοντά μας ο Μάριος. Τα μεσάνυχτα άκουσα γλέντια, φωνές, πολύ έντονη μουσική. Η πρώτη κίνηση που έκανα, ενημέρωσα την αστυνομία. Και μάλιστα δύο φορές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πήρα και το 100. Δεν άλλαξε τίποτα. Η μουσική έκλεισε στις 8 το πρωί. Ενημέρωσα ποιος είμαι, κανείς δεν έδωσε σημασία”.

Και συνέχισε: “Την Τρίτη κάναμε το τρισάγιο στο σχολείο του γιου μου. Γυρίσαμε στο σπίτι κομμάτια σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. 22:55 ξεκινά νέο γλέντι. Η πρώτη κίνηση που έκανα, πήρα τη διεύθυνση στο Ολυμπιακό Χωριό. Ενημέρωσα το 100. Δεν είχαμε αποτέλεσμα. Πυροβολισμούς δεν άκουσα. Ενημερώθηκα όμως από τους γύρω κατοίκους και τους δημοσιογράφους ότι υπήρχαν και πυροβολισμοί. Στις 6 παρά 10 που έφυγα για τη δουλειά το γλέντι συνεχιζόταν ακόμα”.

“Οι νόμοι δεν είναι με το μέρος μας, τους έχουμε απέναντι. Υπάρχει τέραστιο θέμα. Στο τέλος οι κάτοικοι του Μενιδίου θα πουλήσουμε τα σπίτια μας και θα αφήσουμε την δημοτική Αρχή με τους παραβατικούς”, πρόσθεσε κλείνοντας.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network