Νέα Μάλγαρα: Πώς χάθηκε και έπεσε στο φρέατιο το βρέφος που πρόσεχαν οι παππούδες

Νέα Μάλγαρα: Πώς χάθηκε και έπεσε στο φρέατιο το βρέφος που πρόσεχαν οι παππούδες

Σοκ και οδύνη έχει προκαλέσει ο τραγικός θάνατος βρέφους στη Θεσσαλονίκη, που βρέθηκε νεκρό σε βόθρο στα Νέα Μάλγαρα.

Το 18 μηνών αγοράκι βρισκόταν στο σπίτι των παππούδων του, που το πρόσεχαν όσο έλειπε η μητέρα του. Κάποια στιγμή, διέφυγε της προσοχής των παππούδων και εξαφανίστηκε. Γύρω στη 1 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης, η μητέρα του βρέφους κάλεσε την αστυνομία, δηλώνοντας ότι το παιδί της είχε εξαφανιστεί από το σπίτι των γονιών της.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που άρχισαν να “χτενίζουν” την περιοχή. Καθώς δεν υπήρχαν μαρτυρίες που να είδαν το αγοράκι και δεν απέδωσαν καρπούς οι αναζητήσεις στην γύρω περιοχή, οι έρευνες στράφηκαν σε βόθρο που βρίσκεται εντός του οικοπέδου του σπιτιού.

Λίγο μετά τις 15:00, οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο. Με τη συνδρομή πυροσβεστών και τη βοήθεια ειδικού στις αποφράξεις αποχετεύσεων ανασύρθηκε νεκρό το αγοράκι μέσα από το βόθρο.

Αργότερα το απόγευμα, ενημερώθηκε η εισαγγελέας για το συμβάν, η οποία έδωσε εντολή στην αστυνομία να συλλέξει το προανακριτικό υλικό, ώστε να εντοπιστούν τυχόν ευθύνες από τους κηδεμόνες του βρέφους.

Πώς οι παππούδες “έχασαν” το 18μηνο αγοράκι

“Φως” στα αίτια της τραγωδίας και στο ενδεχόμενο μοιραίων λαθών επιχειρούν να ρίξουν οι έρευνες της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η γιαγιά του μικρού Γιωργάκη βρισκόταν στον επάνω όροφο του σπιτιού και ο παππούς έμεινε στον κάτω όροφο για να προσέχει το παιδί. Σχεδόν μία ώρα μετά, η μητέρα επέστρεψε για να πάρει το παιδί της όμως αυτό είχε χαθεί.

Το αναζήτησαν στον κήπο, όμως δεν το βρήκαν πουθενά. Τότε κάλεσαν την αστυνομία, η οποία εντόπισε ίχνη αίματος γύρω από το φρεάτιο του βόθρου που βρίσκεται πίσω από το σπίτι. Στο σημείο έφτασαν πυροσβεστική και βυτιοφόρο και αφού έγινε άντληση των λυμάτων, εντοπίστηκε η σορός του παιδιού.

Το φρεάτιο του βόθρου ήταν κλειστό με δύο σίδερα οικοδομής σε σχήμα σταυρού και μια πρόχειρη μικρή λαμαρίνα. Είναι πιθανό το παιδί που είχε αρχίσει να περπατά, να διέφυγε της προσοχής του παππού, να πάτησε πάνω στην πρόχειρη κατασκευή και να έπεσε μέσα στον βόθρο.

Ο μικρός ήταν το μοναδικό παιδί του ζευγαριού. Ο 50χρονος πατέρας του, ο οποίος εργάζεται ως οδηγός φορτηγού, ενημερώθηκε για το δυστύχημα ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν από την Αθήνα.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network