«Ο χειρότερος εφιάλτης μας»: Οικογένεια χωρίζεται λόγω του κοροναϊού

«Ο χειρότερος εφιάλτης μας»: Οικογένεια χωρίζεται λόγω του κοροναϊού

Μια οικογένεια από τη Βρετανία, που έχει παγιδευτεί στο επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού, ζει έναν εφιάλτη: ο πατέρας και η κόρη μπορούν να επαναπατριστούν, όχι όμως και η μητέρα.

Η Σίντι Σιντλ ταξίδεψε στην επαρχία Χουμπέι, στην Κίνα, με τον σύζυγό της, Τζεφ και την 9χρονη κόρη τους, Τζασμίν, για τον εορτασμό του νέου σεληνιακού έτους με την οικογένειά της στο χωριό Χονγκτού. Τώρα, ενώ πολλές χώρες έχουν ξεκινήσει ήδη να απομακρύνουν τους πολίτες τους από την περιοχή, καθώς, αυξάνονται οι θάνατοι και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε την Σιντλ ότι από τη στιγμή που έχει κινεζικό διαβατήριο, δεν μπορεί να της επιτραπεί η επιβίβαση στο αεροσκάφος που θα σταλεί για την εκκένωση των Βρετανών.

Η Κίνα δεν αναγνωρίζει τη διπλή υπηκοότητα. Όποιος θέλει να πάρει διαβατήριο άλλης χώρας, πρέπει να παραδώσει το κινέζικο. Πολλοί, ανεπίστημα, έχουν κρατήσει και τα δύο διαβατήρια, αποκτώντας δεύτερη υπηκοότητα χωρίς να ενημερώσουν τις κινεζικές αρχές. Όμως, τα τελευταία χρόνια, γίνεται προσπάθεια να παταχθεί αυτό το φαινόμενο, σύμφωνα με τον Guardian.

«Είναι ο χειρότερος εφιάλτης»

Η 42χρονη Σίντι Σιντλ έχει βίζα για μόνιμη παραμονή στη Βρετανία από το 2008. «Το κεφάλι μου γυρίζει. Είναι τρομερό», είπε ο 54χρονος σύζυγός της, Τζεφ. «Αυτό το μαρτύριο έχει μετατραπεί στον χειρότερο εφιάλτη μας. Πώς μπορούν να φέρνουν μια οικογένεια σε τέτοια θέση; Το να πρέπει να αφήσουμε την Σίντι στην Κίνα είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να περάσει κάποιος. Πώς να πω στην Τζασμίν ότι η μητέρα της μένει πίσω;», αναρωτήθηκε ο 54χρονος.

Το ίδιο συντετριμμένη είναι και η 42χρονη σύζυγός του, που αποφάσισε να βάλει το καλό της κόρης της πάνω από όλα. «Είναι πολύ δύσκολη στιγμή για εμάς, γιατί η κόρη μου είναι 9 χρονών και δεν θέλω να τη βάλω σε κίνδυνο, μένοντας εδώ για πολύ καιρό. Έτσι αποφασίσαμε να φύγει ο Τζεφ και η Τζασμίν. Θέλω να είμαι με την οικογένειά μου και να τους φροντίζω, ιδιαίτερα την κόρη μου. Δεν ξέρω πώς να της πω ότι πρέπει να φύγει χωρίς τη μαμά της», δήλωσε.

Το μόνο που της έχουν πει οι βρετανικές αρχές είναι πως θα σημειώσουν ότι είναι μητέρα παιδιού με βρετανική υπηκοότητα. Αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτό θα είναι αρκετό για να τη βάλει στην πτήση απομάκρυνσης των Βρετανών.

lifo.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network