Οι Έλληνες μαθητές διαμαρτύρονται στις πλατείες για την κλιματική αλλαγή

To κίνημα Fridays for Future Greece είναι το ελληνικό τμήμα του διεθνούς κινήματος μαθητών που διαδηλώνει εκφράζοντας την ανησυχία του για την κλιματική αλλαγή.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο Climatestrike απουσιάζουν από το σχολείο και συμμετέχουν σε ειρηνικές μαθητικές πορείες με αίτημα τη κινητοποίηση των αρμόδιων για να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη προστασία του περιβάλλοντος.

Το κίνημα αυτό ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2018, όταν η 15χρονη Greta Thunberg κάθισε μπροστά από το σουηδικό κοινοβούλιο στη Στοκχόλμη απέχοντας από το σχολείο για τρεις εβδομάδες, διαμαρτυρόμενη για την έλλειψη δράσης σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Η 16χρονη πλέον ακτιβίστρια έχει γίνει το σύμβολο μίας ολόκληρης γενιάς ευαισθητοποιώντας νέους σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι οργανώνουν στις 20 και 27 Σεπτεμβρίου κινητοποιήσεις, με hashtags #FridaysForFuture και #Climatestrike

Στις 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη παγκόσμια πορεία. Στην Αθήνα οι μαθητές θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα και θα διαμαρτυρηθούν για άλλη μια φορά για την κλιματική κρίση με στόχο να δράσει η κυβέρνηση.

Το κάλεσμα των παιδιών από τη σελίδα Fridays for future Greece

EΙΜΑΣΤΕ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Είμαστε ένα παγκόσμιο μαθητικό κίνημα και διαμαρτυρόμαστε για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, στην οποία αναμφισβήτητα βρισκόμαστε. 23 Σεπτεμβρίου είναι η Διάσκεψη Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα 2019.

Με αφορμή αυτήν, θα λάβουν χώρα παγκοσμίως δύο πορείες, 20 και 27 Σεπτεμβρίου, και, όπως και άλλες χώρες, η τοπική ομάδα της Ελλάδας θα οργανώσει επιπλέον δράσεις.

Την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, μαθητές της Αθήνας θα απεργήσουν από το σχολείο και θα διαμαρτυρηθούν μπροστά από την βουλή στις 12:00. Μια εβδομάδα μετά, θα το επαναλάβουμε, ίδια ώρα, ίδιος τόπος, αλλά αυτή τη φορά πιο δυνατά, θέλοντας ακόμα περισσότερος κόσμος να παρουσιαστεί. Όλοι οι ενήλικοι, γονείς, συγγενείς, εκπαιδευτικοί είναι ευπρόσδεκτοι.

Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας και θα θέλαμε να δώσετε το παρόν, στην πλατεία Συντάγματος, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 12:00. Στις δύο αυτές ημερομηνίες δεν θα διαμαρτυρηθούν μαθητές μόνο στην πρωτεύουσα της χώρας μας, αλλά και σε άλλες πόλεις πανελλαδικώς όπως στα Χανιά, την Λάρισα, την Καλαμάτα, την Πάτρα αλλά και την Θεσσαλονίκη.

Το τι θα συμβεί στους επόμενους θα καθορίσει το μέλλον της ανθρωπότητας. Ακόμη και η ολική εξαφάνισή μας είναι πιθανή. Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο δεν αντιμετωπίζουν το ζήτημα με τη σοβαρότητα και την αφοσίωση που είναι απαραίτητη. Ήρθε η ώρα να τους καθοδηγήσουμε εμείς, να αγωνιστούμε για εμάς και για τις επόμενες γενιές. Σας χρειαζόμαστε όλους δίπλα μας! Οπότε θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε για να μας καλύψετε με το μέσο ή το κανάλι σας στα δρώμενα του Σεπτεμβρίου, ή απλά να μας στηρίξετε. Ευχαριστούμε.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network