Ολυμπιακοί Αγώνες: Με ολόσωμη φόρμα η γερμανική ομάδα γυμναστικής – Το μήνυμα πίσω από την απόφαση

Ολυμπιακοί Αγώνες: Με ολόσωμη φόρμα η γερμανική ομάδα γυμναστικής – Το μήνυμα πίσω από την απόφαση

Την επιλογή εάν επιθυμούν να φορέσουν ολόσωμες ελαστικές φόρμες στα προκριματικά της Κυριακής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα έχουν οι Γερμανίδες αθλήτριες της γυμναστικής. Αυτό προέκυψε μετά τους επαίνους που έλαβαν για την εμφάνισή τους στο παρελθόν σε μία κίνηση ενάντια στη σεξουαλικοποίηση του αθλήματός τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην προπόνηση στο Τόκιο την Πέμπτη, η γερμανική ομάδα φορούσε φούξια, συνδυασμένα κορμάκια και κολάν μέχρι τους αστραγάλους και είπε ότι θα μπορούσαν να επιλέξουν να τα φορέσουν ξανά κάτι ανάλογο όταν διαγωνιστούν.

«Θέλαμε να δείξουμε ότι κάθε γυναίκα, όλοι, πρέπει να αποφασίζουν (μόνοι τους) τι φορούν» επεσήμανε η Elisabeth Seitz, η οποία συμμετέχει για τρίτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Καταγγελίες

Τα τελευταία χρόνια, το άθλημα κλονίστηκε από καταγγελίες κακοποίησης – τόσο σεξουαλικής όσο και σωματικής – συμπεριλαμβανομένης της ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών, προκαλώντας βαθιά ενδοσκόπηση και εισαγωγή νέων πρωτοκόλλων ασφαλείας για την προστασία των αθλητών.

Η γερμανική ομάδα φόρεσε τις ολόσωμες στολές της στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τον Απρίλιο σε μια κίνηση που επαινέθηκε ευρέως από άλλες αθλήτριες.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε πλέον να φοράμε το κανονικό κορμάκι», δήλωσε η 27χρονη Seitz.

«Είναι μια απόφαση μέρα με τη μέρα, με βάση το πώς νιώθουμε και τι θέλουμε. Την ημέρα που θα διαγωνιστούμε, θα αποφασίσουμε τι θα φορέσουμε» είπε όπως μεταδίδει το Reuters.

Η στολή

Για τις γυναίκες, η τυπική στολή στους αγώνες περιλαμβάνει ένα κορμάκι, με μακρύ, 3/4 μήκος ή καθόλου μανίκι. Στολές που καλύπτουν τα πόδια επιτρέπονται από το βιβλίο των κανονισμών σε διεθνείς διαγωνισμούς, αλλά μέχρι σήμερα έχουν χρησιμοποιηθεί σχεδόν αποκλειστικά για θρησκευτικούς λόγους.

«Οι προπονητές ήταν επίσης πολύ θετικοί σε αυτό», δήλωσε η 21χρονη Sarah Voss. «Είπαν ότι θέλουν να νιώθουμε πιο σίγουρες και άνετες σε κάθε περίπτωση».

Ολυμπιακοί Αγώνες: Με ολόσωμη φόρμα η γερμανική ομάδα γυμναστικής – Το μήνυμα πίσω από την απόφαση

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network