Παπαευαγγέλου: Τα παιδιά 12-15 ετών θα κάνουν δύο δόσεις εμβολίου-Να μην ανησυχούν οι γονείς

νοσηλείες παιδιών με κορονοϊό

Για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού σε παιδιά μίλησε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, εξηγώντας ότι οι ηλικίες 12-15 ετών θα κάνουν και τις δόσεις του εμβολίου.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κ. Παπαευαγγέλου, υπογράμμισε ότι τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά το εμβόλιο της Pfizer, αφορούν κυρίως σε αγόρια 16 -19 ετών μετά την δεύτερη δόση, με συμπτώματα, όμως ήπια.

Η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας για τα παιδιά 12-17 ετών, ενώ διευκρίνισε ότι τα παιδιά 12 -15 ετών θα κάνουν δυο δόσεις εμβολίου.

Σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 12 ετών, ξεκαθάρισε ότι «δεν θα δούμε εμβόλια για αυτές τις ηλικίες πριν το 2022, ενώ γίνονται ακόμα μελέτες για το αν θα είναι μία ή δύο δόσεις».

Την ίδια ώρα, η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε ότι θα σημειωθεί αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουμε αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις εισαγωγές στις ΜΕΘ. Ωστόσο, όπως είπε, δεν θα φτάσουμε στα επίπεδα του προηγούμενου Απριλίου.

«Αισιοδοξούμε ότι το νέο κύμα θα είναι πιο ήπιο σε νοσηλείες», είπε η κ. Παπαευαγγέλου, και δήλωσε σίγουρη ότι τα παιδιά όταν γυρίσουν από τις διακοπές θα εμβολιαστούν, ενώ κάλεσε τους γονείς να μην ανησυχούν για τα εμβόλια.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network