Απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Επιδοτήσεις από 135 έως 710 ευρώ, χωρίς δικαιολογητικά – Όλες οι προβλέψεις

Απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Επιδοτήσεις από 135 έως 710 ευρώ, χωρίς δικαιολογητικά - Όλες οι προβλέψεις

Επιδοτήσεις από 135 έως και 710 ευρώ για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών. Οι αιτήσεις στην πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr αρχίζουν την Τρίτη.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, προχώρησαν νωρίτερα σε αναλυτικές δηλώσεις για το πρόγραμμα.

Αυτό, όπως είπαν, θα επιδοτήσει από 30% έως 50% την αγορά καινούριων κλιματιστικών, ψυγείων ή καταψυκτών. 

Μέσω αυτού θα αντικατασταθούν 380.000 ενοργοβόρες συσκευές και οι ωφελούμενοι θα δουν μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από 150-300 ευρώ το χρόνο, ενώ η συνολική εξοικονόμηση ηλεκτροπαραγωγής θα φτάσει τις 209.000 μεγαβατώρες.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε το προσεχές διάστημα έρχεται και νέα δράση που θα αφορά στην αντικατάσταση επαγγελματικών ψυγείων, τα οποία είναι και τα πιο ενεργοβόρα.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει σταδιακά, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ. Αιτήσεις θα γίνονται έως τις 5 Ιουλίου.

Οι αιτήσεις και τα κριτήρια

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους χωρίς να υποβάλουν δικαιολογητικά.

Εφόσον η αίτηση εγκριθεί, ο καταναλωτής θα λαμβάνει ηλεκτρονικά, στο κινητό τηλέφωνο, έναν κωδικό που αντιστοιχεί στην επιδότηση που δικαιούται και θα αγοράζει τη συσκευή στη μειωμένη τιμή από το κατάστημα που επιθυμεί (εφόσον συμμετέχει στο πρόγραμμα). Θα είναι υποχρεωμένος επίσης να παραδώσει την παλιά συσκευή για ανακύκλωση.

Αιτήσεις υποβάλλονται από φυσικά πρόσωπα που έχουν γεννηθεί προ της 1ης Ιανουαρίου 2005 και διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Για την υποβολή της αίτησης απαιτείται:

  • ΑΦΜ και κωδικούς TaxisNet
  • Να έχει υποβληθεί δήλωση εισοδήματος (Ε1) για το φορολογικό έτος 2020

Σημειώνεται πως δεν μπορούν να συμμετάσχουν όσοι είχαν υποβάλει φορολογική δήλωση την εν λόγω χρονιά ως κάτοικοι εξωτερικού. Εκτός διαδικασίας μένουν και όσοι είχαν υποβάλει κοινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος με άλλο άτομο αλλά και τα εξαρτώμενα τέκνα.

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να υποβάλει μία αίτηση για μία κατοικία υπό αυτές τις προϋποθέσεις:

  • Αποτελεί την κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία του αιτούντος
  • Διαθέτει ενεργή, οικιακή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος

Κάθε νοικοκυριό που εντάσσεται στο πρόγραμμα θα έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές (μέχρι 2 κλιματιστικά, ένα ψυγείο ή έναν καταψύκτη) για την κύρια ή την δευτερεύουσα κατοικία, ιδιόκτητη ή μισθωμένη.

Απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Επιδοτήσεις από 135 έως 710 ευρώ, χωρίς δικαιολογητικά - Όλες οι προβλέψεις

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network