“Ο Βαγγέλης μου μπορεί να μην μίλησε αλλά η σιωπή του ακούστηκε σε όλον τον κόσμο”

Υπόθεση Γιακουμάκη: Οριστική καταδίκη των κατηγορουμένων

Ο Βαγγέλης μου μπορεί να μην μίλησε αλλά η σιωπή του ακούστηκε παντού σε όλη την Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο», δήλωσε ο πατέρας του και πράγματι το δίκιο του παιδιού του ακούστηκε παντού.

Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης o πατέρας του σπουδαστή, ιδιαίτερα φορτισμένος είπε: “Η Δικαιοσύνη είπε ότι υπάρχουν αξίες”.

Νωρίτερα, το τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων στο οποίο εκδικάστηκε κατ’ έφεση η υπόθεση, μετά από 6 ημέρες ακροαματικής διαδικασίας, επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών στους 5 από τους 8 Κρητικούς , ενώ για τους 3 που ήταν ανήλικοι 100 ημέρες κοινωφελούς εργασίας.

Στο άκουσμα της απόφασης, η μητέρα του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη έκλαψε με λυγμούς και έπεσε στην αγκαλιά του συζύγου της.

Οι συνήγοροι ζήτησαν από την έδρα, οι ποινές να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό. Ωστόσο σε δηλώσεις του ο δικηγόρος ενός από τους κατηγορουμένους κ. Γιώργος Κοκοσάλης είπε πως η υπόθεση θα βρεθεί στο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Οι 8 κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους.

Το δικαστήριο πρωτοδίκως είχε καταδικάσει τους 5 κατηγορουμένους σε ποινή φυλάκισης 36 μηνών για επικίνδυνη σωματική βλάβη και τους 3 σε 150 ώρες κοινωφελούς εργασίας.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network