Ραγδαία αύξηση νοσηλειών covid: 13 νέοι και ένα παιδί σε ΜΕΘ

covid

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για τη ραγδαία αύξηση νοσηλειών και διασωληνωμένων ασθενών με κορονοϊό, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, μίλησε για την πορεία της πανδημίας, για τους εμβολιασμούς, αλλά και για όσους νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και είναι νεαρής ηλικίας.

Ο κ. Εξαδάκτυλος φιλοξενήθηκε από τη Μαρία Σαμολαδά στην εκπομπή “Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα” στον Real Fm 107,1 και έδωσε συγκεκριμένους αριθμούς που καταδεικνύουν την αναγκαιότητα του εμβολίου, ενώ απηύθυνε έκκληση προς τους ανεμβολίαστους να ακούσουν “έστω και τώρα τη φωνή της λογικής και της υπεύθυνης επιστήμης”.

Πρόσθεσε, επίσης, πως τις τελευταίες επτά ημέρες “έχουμε χάσει” έξι νέους ανθρώπους ηλικίας 18 έως 39 ετών, ενώ αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στην Εντατική 13 νέοι της ίδιας ηλικιακής ομάδας και ένα παιδί.

Όπως επίσης τόνισε ο ίδιος, περίπου το 1/3 του πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί, ενώ από τους εμβολιασμένους είναι μονοψήφιος ο αριθμός των νοσηλευομένων στην Εντατικές και μερικές δεκάδες νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με κοροναϊό.

“Αν ήταν όλοι εμβολιασμένοι, ο αριθμός των νοσηλευομένων στην Εντατική θα ήταν μονοψήφιος”, είπε χαρακτηριστικά.

thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network