Σάμος: Κατεδαφίζεται το κτήριο όπου έχασαν τη ζωή τους στον σεισμό η Κλαίρη και ο Άρης

Σάμος: Κατεδαφίζεται το κτήριο όπου έχασαν τη ζωή τους στον σεισμό η Κλαίρη και ο Άρης

Πέντε εβδομάδες μετά την ημέρα του φονικού σεισμού στη Σάμο κατεδαφίζεται το κτήριο στο οποίο σκοτώθηκαν η Κλαίρη και ο Άρης.

Τελευταία πράξη στην τραγωδία του σεισμού της 30ης Οκτωβρίου στη Σάμο, με την κατεδάφιση του κτηρίου του οποίου μέρος είχε καταρρεύσει οδηγώντας στον θάνατο δύο νεαρούς εφήβους την Κλαίρη και τον Άρη.

Σάμος: Κατεδαφίζεται το κτήριο όπου έχασαν τη ζωή τους στον σεισμό η Κλαίρη και ο Άρης

Οι γονείς είδαν να κατεδαφίζεται το σπίτι όπου τα δύο παιδιά έχασαν την ζωή τους

Το πρωί της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου και συνολικά πέντε εβδομάδες μετά την ημέρα του φονικού σεισμού, οι γονείς των παιδιών είδαν να κατεδαφίζεται από τις υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Σάμου το σπίτι στο σημείο όπου τα παιδιά έχασαν την ζωή τους.

Σάμος: Κατεδαφίζεται το κτήριο όπου έχασαν τη ζωή τους στον σεισμό η Κλαίρη και ο Άρης

Η κατεδάφιση του κτηρίου αποτελεί μια συμβολική πράξη… ανάγκης απο πλευράς της Δημοτικής αρχής. Ανάγκης να ακολουθηθεί αυτή η πρακτική για δεκάδες και πλέον μετά τον σεισμό εκατοντάδες κτίσματα τα οποία έχουν υποστεί ζημιές και εγκυμονούν κινδύνους για χιλιάδες διερχόμενους σε διάφορα σημεία του νησιού, ενώ ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

Αυτό άλλωστε ήταν και ο στόχος των γονέων των παιδιών οι οποίοι παραβρέθηκαν σήμερα δηλώνοντας ότι η κατεδάφιση αυτών των κτηρίων ίσως βοηθήσει να μην θρηνήσει κανείς ποτέ ξανά ζωές που έφυγαν με τόσο άδικο τρόπο.

Τι είχε πει ο πατέρας του Άρη στον πρωθυπουργό για τα ετοιμόρροπα κτήρια

Σημειώνεται ότι ο πατέρας του Άρη, όταν μίλησε με τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη σεισμόπληκτη Σάμο, είχε ζητήσει να κατεδαφιστούν όλα τα παλαιά και ετοιμόρροπα κτήρια του νησιού:

Είναι ένα σημείο από το οποίο περνάνε πάρα πολλά παιδιά. Αυτό είπα και στον κύριο πρωθυπουργό ότι θα πρέπει να αναλάβουν. Έχω σηκώσει μια σημαία ώστε να μην υπάρχει κανένα εγκαταλελειμμένο κτίριο με ό,τι προβλήματα αυτό συνεπάγεται είτε από αέρα, είτε από σεισμό ή από φωτιά. Είναι πραγματικά προβληματικά σημεία. Το συγκεκριμένο σημείο, είναι ένας παράδρομος το οποίο χρησιμοποιούν πάρα πολλά παιδιά. Από τον συγκεκριμένο δρόμο και από τους διπλανούς δρόμους περνάνε γύρω στα 400 παιδιά την ημέρα. Αν δεν ήταν ο Άρης με την Κλαίρη μπορεί να ήταν 5 παιδιά, μπορεί να ήταν 10 παιδιά, μπορεί να μην υπήρχε και κανένας, αλλά όταν εμείς εξασφαλίζουμε την ασφάλεια, νομίζω ότι δεν θα έχουμε χαμένες ανθρώπινες ζωές“, είχε πει.

Με πληροφορίες και εικόνες από thetoc.gr samostimes.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network