Σχολείο έκανε Photoshop σε μαθήτριες για να δείχνουν «πιο σεμνές» – Οργή από τους γονείς

Σχολείο έκανε Photoshop σε μαθήτριες για να δείχνουν «πιο σεμνές» - Οργή από τους γονείς

Γονείς σε σχολείο της Φλόριντα εξοργίστηκαν όταν κάποια ρούχα μαθητριών υπέστησαν επεξεργασία μέσω Photoshop για να δείχνουν πιο σεμνά.

Όπως διαβάζουμε στη lifo.gr , το Bartram Trail High School κατηγορείται για σεξισμό μετά την κίνηση να αλλάξει τις φωτογραφίες 80 κοριτσιών χωρίς την θέλησή τους, «πειράζοντας» κυρίως το ντεκολτέ στις μπλούζες τους προκείμενου να εμφανίζονται «περισσότερο καλυμμέnες», σύμφωνα με το Action News Jax.

Οι ίδιες οι μαθήτριες εξέφρασαν επίσης την δυσαρέσκειά τους μετά την επεξεργασία των φωτογραφιών. «Οι κόρες μας αξίζουν μια συγγνώμη. Τις κάνουν να νιώθουν ντροπή γι’ αυτό που είναι», σημείωσε η μητέρα μιας μαθήτριας.

Σχολείο έκανε Photoshop σε μαθήτριες για να δείχνουν «πιο σεμνές» - Οργή από τους γονείς

Την οργή δυναμίτισε επίσης και το γεγονός πως στην ίδια σχολική επετηρίδα, υπήρχαν φωτογραφίες από την ομάδα κολύμβησης των αγοριών, όπου όλοι φορούν μόνο το μαγιό της, χωρίς την παραμικρή επεξεργασία.

«Δεν βγάζει νόημα πως όλοι τους εμφανίζονται έτσι, και η απάντηση είναι, “Αυτό είναι εντάξει, αλλά εκείνο όχι», ανέφερε μια μαθήτρια, μιλώντας στο First Coast News. Η μητέρα της τόνισε επίσης πως ο «ενδυματολογικός κώδικας» του σχολείου δεν εφαρμόζεται ισάξια ή συνεχώς.

«Χτες [η κόρη μου] έτυχε να φοράει την μπλούζα ξανά στο σχολείο, ρώτησε αν είναι εντάξει σύμφωνα με το dress code και της απάντησαν ναι. Οπότε η επόμενη ερώτησή μου είναι, αν η μπλούζα είναι εντάξει για το σχολείο και την σχολική ταυτότητα, γιατί δεν κάνει για την επετηρίδα;», είπε η μητέρα.

Σχολείο έκανε Photoshop σε μαθήτριες για να δείχνουν «πιο σεμνές» - Οργή από τους γονείς

Το σχολείο, από την πλευρά του, υπερασπίστηκε την απόφαση, λέγοντας: «Η προηγούμενη κίνηση του Bartram Trail High School ήταν να μην συμπεριλάβει φωτογραφίες μαθητών στην επετηρίδα, που αντιβαίνουν στον ενδυματολογικό κώδικα. Οπότε οι ψηφιακές τροποποιήσεις ήταν μια λύση προκειμένου να συμπεριληφθούν όλοι στην επετηρίδα».

Επίσης συμφώνησε να αποζημιώσει οποιονδήποτε γονιό δυσαρεστήθηκε με το αποτέλεσμα της επετηρίδας.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network