Σιβηρία: Νεογέννητο βρέφος βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στους -20 βαθμούς Κελσίου

Σιβηρία: Νεογέννητο βρέφος βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στους -20 βαθμούς Κελσίου

Ένα βρέφος βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε θερμοκρασίες έως και -20 βαθμούς Κελσίου στη Σιβηρία και σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχος το μωράκι τα πάει καλά όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του.

Το νεογέννητο βρέθηκε από πέντε έφηβους μέσα σε κουτί για αυγά σε έναν απομακρυσμένο δρόμο κοντά στο χωριό Σοσνόβικα της Σιβηρίας. Πρόκειται για ένα κοριτσάκι που μετά τον εντοπισμό του μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από έναν από τους γονείς των εφήβων.

Η αστυνομία που αναζητά τη μητέρα έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας ανηλίκου. Οι γονείς μιας εκ των εφήβων δήλωσαν ότι επιθυμούν να υιοθετήσουν το μωρό αλλά πρέπει να περιμένουν να δουν αν θα βρεθούν οι συγγενείς της.

Ο πατέρας ενός από τους εφήβους, Ντμίτρι Λιτβίνοφ, είπε ότι τα πέντε παιδιά είχαν βγει βόλτα την ημέρα των Χριστουγέννων των Ρώσων όταν βρήκαν το κουτί με το κοριτσάκι μέσα να είναι τυλιγμένο με ένα κουρέλι.

Το βρέφος ήταν μόλις τριών ημερών και οι ακραίες καιρικές συνθήκες όπως ήταν λογικό προκάλεσαν έντονη ανησυχία για το αν θα επιβιώσει από τα κρυοπαγήματα. Μόλις έφτασε στο νοσοκομείο, ένας γιατρός εξέτασε γρήγορα το μωρό και το ζέσταινε τρίβοντας απαλά τα χέρια και τα πόδια του, ανέφερε ανακοίνωση του περιφερειακού υπουργείου Υγείας.

Το κορίτσι έγινε ροζ και διαπιστώθηκε ότι ήταν υγιές. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο παίδων όπου τώρα νοσηλεύεται.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network