Σπάνια περίπτωση: Μητέρα γέννησε δίδυμα που συνέλαβε με μια εβδομάδα διαφορά

Σπάνια περίπτωση: Μητέρα γέννησε δίδυμα που συνέλαβε με μια εβδομάδα διαφορά

Η Κάρα Γουίνχολντ έγινε ξαφνικά είναι μητέρα τριών παιδιών, όταν έφερε στον κόσμο δίδυμα αγόρια με έναν αρκετά ασυνήθιστο τρόπο.

Η 31χρονη καθηγήτρια Μαθηματικών από το Τέξας είχε ήδη τρεις αποβολές όταν έμεινε έγκυος την περασμένη άνοιξη. Οπότε, όταν πήγε στο ραντεβού πέντε εβδομάδων για να ελέγξει αυτό που πίστευε ότι ήταν ένα έμβρυο τον Απρίλιο του 2021, ήταν αρκετά επιφυλακτική.

«Μισούσα που ένιωθα έτσι. Ήθελα να είμαι αισιόδοξη», ανέφερε στο Today Parents. «Οι απώλειες μάς επηρέασαν πολύ», είπε για τις προηγούμενες αποβολές της.

Σπάνια περίπτωση: Μητέρα γέννησε δίδυμα που συνέλαβε με μια εβδομάδα διαφορά

Παρόλα αυτά, δεν απελπίστηκε όταν ο υπέρηχος δεν μπόρεσε να εντοπίσει καρδιακό παλμό στο αρχικό ραντεβού της.

«Ήταν ακόμα νωρίς. Ήξερα ότι δεν έπρεπε να χάσω την ελπίδα μου. Δεν είναι ασυνήθιστο να μην ακούς καρδιακό παλμό στις πέντε εβδομάδες», εξήγησε.

Πέρασαν δύο εβδομάδες μέχρι το επόμενο ραντεβού της Κάρα και του συζύγου της, Μπλέικ.

«Είχα τρομοκρατηθεί. Η αρτηριακή μου πίεση πρέπει να ήταν πολύ υψηλή. Θυμάμαι ότι καθόμουν στο γραφείο του γιατρού τρέμοντας», λέει.

Ωστόσο, πολύ σύντομα ο φόβος έγινε ενθουσιασμός, όταν βρέθηκε μπροστά στην μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής της: ο γιατρός εντόπισε υγιή καρδιακό παλμό για ένα μωρό, μαζί με ένα δεύτερο μωρό που δεν υπήρχε προηγουμένως.

«Όλοι στο δωμάτιο ήταν σοκαρισμένοι», θυμάται.

Η σπάνια περίπτωση, γνωστή ως «superfetation», συμβαίνει όταν ένα ωάριο απελευθερώνεται από την ωοθήκη μιας γυναίκας, όταν μπορεί να είναι ήδη έγκυος, και εμφυτεύεται μαζί με το πρώτο έμβρυο στη μήτρα λίγο αργότερα.

Όπως εξηγεί η Κάρα, ο γυναικολόγος της υποψιάζεται ότι συνέλαβε τα μωρά με διαφορά μιας εβδομάδας.

Στις 25 Οκτωβρίου 2021, το ζευγάρι, που έχει επίσης τον 3χρονο Γουάιτ, καλωσόρισε τα αγόρια Κόλσον και Κέιντεν. Ο «μεγαλύτερος» δίδυμος Κόλσον ζύγιζε περίπου 2.800 γραμμάρια και Κέιντεν περίπου δυο κιλά.

Η 31χρονη μητέρα δημοσιεύει συχνά βίντεο με τα δίδυμα και τον τρίχρονο γιο της, στη σελίδα της @mommawinhold στο TikTok, όπου μοιράστηκε την ιδιαίτερη ιστορία της.

«Δεν μπορούσα να μιλήσω, έκλαιγα, έτρεμα, είχα κατενθουσιαστεί αλλά ένιωθα και πολύ μπερδεμένη. Ο σύζυγός μου δεν μιλούσε καθόλου, δεν ήξερε τι να πει», είπε για την αρχική αντίδρασή τους.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network