Τα ΕΛΠΕ διαθέτουν πετρέλαιο θέρμανσης για το Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Τα ΕΛΠΕ διαθέτουν πετρέλαιο θέρμανσης για το Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Άμεση ανταπόκριση από τα ΕΛΠΕ είχε η έκκληση για βοήθεια που απηύθυνε το Ελληνικό Παιδικό Χωριό, στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε μόλις πριν από δύο μέρες, το Παιδικό Χωριό, έκανε γνωστό ότι αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, πρόβλημα στη δυνατότητα να καλύψει με θέρμανση και τα 8 σπίτια στα οποία διαμένουν 38 ανήλικα παιδιά. Στην ίδια ανακοίνωση εκφραζόταν έντονος προβληματισμός σχετικά με το κατά πόσο θα μπορέσει να συνεχίσει η απρόσκοπτη λειτουργία της στέγης φιλοξενίας καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη ακόμη και με τον κίνδυνο της επ’ αόριστον αναστολής των υπηρεσιών της.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, τα Ελληνικά Πετρέλαια θα στηρίξουν άμεσα το Παιδικό Χωριό καλύπτοντας τις ανάγκες με πετρέλαιο θέρμανσης. Σε τηλεφωνική επικοινωνία της γενικής γραμματείας του Πρωθυπουργού με τον γενικό διευθυντή της δομής κ. Ίσαρη, υπογραμμίστηκε ότι ο κ. Δημητριάδης θα παρακολουθεί το συγκεκριμένο θέμα και στο ενδεχόμενο που χρειαστεί, το πρωθυπουργικό γραφείο θα συνδράμει έτσι ώστε να συνεχιστεί σε κάθε περίπτωση η εύρυθμη λειτουργία της δομής.

Επίσης, χτες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, διέθεσε έναν τόνο τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στη δομή, ενώ τόνισε πως είναι σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο για την επίλυση του ζητήματος της μειωμένης χρηματοδότησης του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network