Θα πληρώνουν 300€ στους γείτονες κάθε φορά που κάνουν φασαρία τα παιδιά τους

φασαρία τα παιδιά

Απίστευτη απόφαση δικαστηρίου για πολύτεκνη οικογένεια της Θεσσαλονίκης

Ρεπορτάζ
Ντόνια Κανιτσάκη

Απίστευτο και ανάλγητο! Πολύτεκνη οικογένεια στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με δικαστική απόφαση, θα πρέπει να δίνει 300 ευρώ στους γείτονές της κάθε φορά που τα τέσσερα παιδιά της κάνουν… φασαρία και επιπλέον να γίνεται προσωποκράτηση στον πατέρα για 30 μέρες!

Η οικογένεια ζει εδώ και χρόνια σε ιδιόκτητο διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου, σε εξαώροφη οικοδομή στο Φάληρο, και τα παιδιά είναι ηλικίας 12, 10 και δίδυμα 5 ετών. «Τα παιδιά λείπουν ουσιαστικά όλη μέρα από το σπίτι, αφού τα μεγάλα πηγαίνουν σε ολοήμερο σχολείο, ενώ και τα μικρά πηγαίνουν σε παιδικό σταθμό και όλα επιστρέφουν στο σπίτι μετά τις 4» λέει στην «δημοκρατία» ο πατέρας των παιδιών, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της εφημερίδας.

Οπως προσθέτει, τα παιδιά λείπουν από το σπίτι και τα απογεύματα, αφού καθημερινά έχουν δραστηριότητες, ξένες γλώσσες, αθλήματα κ.ά. «Επομένως τα παιδιά βρίσκονται λίγες ώρες στο σπίτι. Οταν επιστρέφουν είναι κουρασμένα, τρώνε και γύρω στις 9-9.30 πέφτουν για ύπνο» περιγράφει ο πατέρας.

Η περιπέτεια άρχισε πέρυσι τον Σεπτέμβριο, όταν ζευγάρι μέσης ηλικίας, χωρίς παιδιά, το οποίο μένει έναν όροφο κάτω, κατέθεσε εναντίον της οικογένειας αγωγή, με αιτιολογικό ότι παράγει θόρυβο και ενοχλεί.

«Η υπόθεση εκδικάστηκε τον Δεκέμβριο και η απόφαση βγήκε τον Μάιο. Σύμφωνα με αυτή, καταδικαστήκαμε κάθε φορά που θα βεβαιώνεται ότι τα παιδιά κάνουν φασαρία να καταβάλλουμε 300 ευρώ στους γείτονες και να μου γίνεται προσωποκράτηση 30 ημέρες!» περιγράφει ο πατέρας, ο οποίος άσκησε έφεση που αναμένεται να εκδικαστεί τον Ιανουάριο, τονίζοντας ότι όλη αυτή η ιστορία έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην οικογένεια, με τα παιδιά να ακούν συνέχεια ένα «μη», κάτι που τους δημιουργεί νευρικότητα.

Για πρωτοφανή απόφαση, η οποία τιμωρεί τις οικογένειες με παιδιά, κάνει λόγο στην «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «Οι Αγιοι Πάντες» Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, ο οποίος υπογραμμίζει ότι ο σύλλογος θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειας στην έφεση την οποία άσκησε. «Είναι δυνατόν ελληνικό δικαστήριο να έβγαλε τέτοια τιμωρητική απόφαση για οικογένεια με παιδιά;» διερωτάται ο κ. Θεοτοκάτος.

www.dimokratianews.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network