Τιμωρήθηκε ο φυσικοθεραπευτής που κλώτσησε στο κεφάλι 10χρονο ΑμΕΑ – Αναστέλλεται η άδειά του

κλωτσά στο κεφάλι 10χρονο ΑμεΑ

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών τη συμπεριφορά του φυσικοθεραπευτή που κλώτσησε στο κεφάλι 10χρονο παιδί με ειδικές ανάγκες και αναστέλλει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του 27χρονου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου έκανε λόγο για εικόνες σοκαριστικές που “δεν συνάδουν με συμπεριφορά επαγγελματία υγείας και εκθέτουν την κοινότητα των φυσικοθεραπευτών”.

“Η επιστήμη της φυσικοθεραπείας έχει σαν βασικό σκοπό την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και όχι την πρόκλησή του” πρόσθεσε.

Ο φυσικοθεραπευτής συνέχισε να δουλεύει σε κέντρο με παιδιά

Το περιστατικό φέρεται να έγινε τον Ιούνιο του 2019 σε ιδιωτικό Κέντρο για παιδιά με αυτισμό και ήρθε στη δημοσιότητα από το Mega. Η διευθύντρια του Κέντρου, η οποία προσκόμισε χθες στην Εισαγγελία Ανηλίκων το βίντεο που δείχνει τον εργαζόμενο να χτυπά και να κλωτσά στο πρόσωπο τον ανήλικο, την ώρα που τα υπόλοιπα παιδιά συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους.

Η διευθύντρια, φέρεται να κατέθεσε πως μετά το συμβάν ο φυσικοθεραπευτής είχε αποχωρήσει οικειοθελώς από την εργασία του και πως η ίδια του είχε διαμηνύσει να μην ξαναεργαστεί με παιδιά. Ωστόσο, η μάρτυρας, όπως ισχυρίζεται, έμαθε ότι ο εν λόγω άνδρας έπιασε ξανά δουλειά σε κέντρο με παιδιά με ειδικές ανάγκες και έτσι αποφάσισε να καταγγείλλει το περιστατικό του 2019.

Για το θέμα υπήρξε παρέμβαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων, έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα με στόχο να ελεγχθεί η καταγγελία της διευθύντριας και να εντοπιστούν τα αδικήματα που έχουν διαπραχθεί.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network