Ξανακυκλοφορεί το περίφημο κόμικ Μπόλεκ και Λόλεκ

Ξανακυκλοφορεί το περίφημο κόμικ Μπόλεκ και Λόλεκ

Το περίφημο πολωνέζικο κόμικ “Μπόλεκ και Λόλεκ”, που έγινε παγκόσμια διάσημο από την τηλεοπτική του εκδοχή, ξανακυκλοφορεί τώρα στα γερμανικά.

Λεπτομερέστερα:

  • Οι Μπόλεκ και Λόλεκ ήταν δυο χαρακτήρες – αδέλφια που διαδόθηκαν από το 1964 μέσω περιοδικών, αυτοτελών βιβλίων κόμικ και τηλεόρασης (περίπου 180 επεισόδια της Μπιέλσκο-Μπιάλα μέχρι το 1986)
  • Τα δυο αδέρφια στα βιβλία και τις ταινίες -αλλά και τα ίδια τα βιβλία και οι ταινίες- πήγαιναν σε κάθε γωνιά της Γης, σαν να μην υπήρχε Ψυχρός Πόλεμος μεταξύ Ανατολής – Δύσης
  • Εκτός από τα ταξίδια, η σειρά βασιζόταν ακόμα στη φιλία, την αλληλεγγύη, τον αθλητισμό, το αφαιρετικό σκίτσο, την αμεσότητα και το χιούμορ
  • Με την πτώση του κομμουνισμού, ξέσπασε 30άχρονη διαμάχη για τα πνευματικά δικαιώματα της σειράς, που σταμάτησε να προβάλλεται στην τηλεόραση.

Τώρα ο βερολονέζικος οίκος “Εulenspiegel Verlag” ξανακυκλοφορεί, μεταφρασμένα φυσικά, τέσσερα αυτοτελή βιβλία, και μάλιστα με αντεστραμμένα τα ονόματα: “Λόλεκ και Μπόλεκ”. Είναι τα:  “Στον (ποταμό) Ορενόκο”, “Στα δάση του Καναδά”, “Στην έρημο Γκόμπι” και “Στις στέπες της Αυστραλίας”. Η έκδοση αυτή πιθανότατα σημαίνει το ξεκίνημα μιας νέας παγκόσμιας “καριέρας” για το κοσμαγάπητο καρτούν.

Δείτε μερικά video της σειράς:

https://www.youtube.com/watch?v=HQYH7GP2gec

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network