Ξεκίνησε το ταξίδι της μικρής Λυδίας για την Αλόννησο – Την παρέδωσε η μητέρα του συζυγοκτόνου

Γλυκά Νερά: Οι γονείς του συζυγοκτόνου ζητούν επιμέλεια της Λυδίας από Οκτώβριο ως Απρίλιο

Με τη μικρή Λυδία στην αγκαλιά της, η μητέρα του συζυγοκτόνου μαζί με τον αδερφό του, έφυγαν το πρωί της Τρίτης από το σπίτι τους στην Αγία Παρασκευή για να συναντήσουν τη μητέρα της Κάρολαϊν και να της δώσουν τη μικρή Λυδία, η οποία θα μεταφερθεί στην Αλόννησο.

Η μητέρα του καθ΄ομολογίαν δολοφόνου της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά της, μπήκε στο αυτοκίνητο χωρίς να κάνει κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το σπίτι της οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Ανηλίκων αποφάσισε να δώσει την επιμέλεια της μικρής Λυδίας στην οικογένεια της Καρολάιν, και όχι σε αυτή του δολοφόνου της στα Γλυκά Νερά, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Η Εισαγγελία Ανηλίκων έλαβε την απόφαση αυτή με γνώμονα τη διασφάλιση της ομαλής σωματικής και ψυχικής διάπλασης του παιδιού. Ο φάκελος θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία θα παρακολουθεί την άσκηση της καλής επιμέλειας στο μόλις ενός έτους βρέφος.

Οι γονείς του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της Καρολάιν θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν το μωρό πέντε ημέρες τον μήνα από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και μόνο στην Αλόννησο.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, συνήγορο του δράστη, αποδέχθηκε την απόφαση της δικαιοσύνης, αφού όπως ο ίδιος είχε δηλώσει πρώτο μέλημά του είναι η ασφάλεια του παιδιού.

“Προφανώς υπάρχει αποδοχή για την απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων. Το μοναδικό που λέει εξαρχής ο εντολέας μου είναι το καλύτερο δυνατό για το τέκνο του. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει η δικαιοσύνη και αυτή και μόνο θα κρίνει ποιες είναι οι απαραίτητες συνθήκες, πώς πρέπει να είναι η επιμέλεια και πώς πρέπει να είναι η επικοινωνία για αυτό”, δήλωσε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι, η τελική απόφαση για την επιμέλεια της Λυδίας αναμένεται να δοθεί τον Σεπτέμβριο, όπου και θα κριθεί οριστικά για το ποιος θα αναλάβει το μεγάλωμα του παιδιού.

Η αντίδραση της μητέρας της Καρολάιν, Σούζαν

“Η Αλόννησος θα αγκαλιάσει το παιδάκι”, δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, κ. Χαρμάνης. “Θα παρακολουθείται στενά από την Εισαγγελία Βόλου η πορεία του παιδιού και αν κάτι δεν πάει καλά, αν διαπιστώσουν ότι το ανήλικο δεν μεγαλώνει με τις προδιαγραφές που πρέπει να μεγαλώνει ένα ανήλικο με τις ιδιαιτερότητες της Λυδίας, η απόφαση μπορεί να αλλάξει”, σημείωσε.

“Η μητέρα της Καρολάιν αρχικά αντέδρασε με κλάματα”, είπε ο συνήγορος της, μετά την απόφαση για ανάθεση της επιμέλειας του παιδιού σε εκείνη, ενώ, όπως τόνισε ο κ. Χαρμάνης, “στο πρόσωπο της μικρής Λυδίας θα βλέπει την κόρη της, την Καρολάιν, αλλά μην ξεχνάμε και τις τεράστιες ευθύνες που αναλαμβάνει αυτή η γυναίκα”.

“Χθες όταν έφτασε η μητέρα της Καρολάιν στο Βόλο στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για να της πάρουν συνέντευξη. Έχει το πένθος της η γυναίκα, δεν θέλει δημοσιότητα. Στήσαμε ολόκληρη επιχείρηση να μπω με το αυτοκίνητό μου μέσα στο πλοίο να πάρω την κ. Σούζαν για να μην βγει στις κάμερες. Και οργανώνουμε και σήμερα μια επιχείρηση, για να μεταφερθεί το μωρό με ασφάλεια στην Αλόννησο”, εξήγησε ο ίδιος.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network