Παστέλι με 3 υλικά

Παστέλι με 3 υλικά

Μια συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο (steliosparliaros.gr)

Πώς να φτιάξεις σπιτικό παστέλι με 3 υλικά

Υλικά

400 γρ. μέλι θυμαρίσιο
400 γρ. σουσάμι
Μισό λεμόνι (το ξύσμα)
Αν θέλουμε προσθέτουμε στο μείγμα και μερικά αμύγδαλα. Καλύτερα να είναι καβουρδισμένα.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει στους 125◦C – 130◦C.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σουσάμι και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα σε χονδρό νάιλον ή κατά προτίμηση σε μία επιφάνεια σιλικόνης.

Το καλύπτουμε με άλλο ένα νάιλον ή επιφάνεια σιλικόνης και πιέζουμε με έναν πλάστη έτσι ώστε το παστέλι να αποκτήσει πάχος 1 εκ.

Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε κομμάτια στο σχήμα που θέλουμε. Τα διατηρούμε μέσα σε κουτί, μακριά από υγρασία ή τα τυλίγουμε με σελοφάν.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network