Σπιτικά κρουασάν με τυρί

Σπιτικά κρουασάν με τυρί

Αν είσαι στη φάση που σκέφτεσαι τι να φτιάξεις πάλι για το σνακ των παιδιών σου έχουμε μια πρόταση με υλικά που ήδη έχεις στο σπίτι. Τα κρουασάν είναι ένα από τα αγαπημένα σνακ μικρών και μεγάλων και τρώγονται ευχάριστα όλες τις ώρες της ημέρας.

Στην παρακάτω εκδοχή τα απολαμβάνουμε με αλμυρή γέμιση αλλά μπορούν εύκολα να υποστηρίξουν και γλυκιά γέμιση με ταχίνι, φιστικοβούτυρο ή σπιτική μαρμελάδα.

Σπιτικά κρουασάν με τυρί

Υλικά

500 αλεύρι γ.ο.χ
1 φλ. γάλα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 αυγό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ. γ. μέλι ή ζάχαρη καρύδας
1. κ.σ. ξίδι

+ Γέμιση της αρεσκείας μας.

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε την μαγιά στο γάλα, προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με ένα σύρμα. Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και  ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι που δεν κολλά στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι ή γάλα/λάδι, αναλόγως. Αφήνουμε την ζύμη να “ξεκουραστεί” για 45 λεπτά.

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 5 μέρη και ανοίγουμε το ζυμάρι με τον πλάστη. Με τον κόφτη της πίτσας κόβουμε σε 8 ίσα τρίγωνα – σκεφτείτε μια ρόδα με ακτίνες.

Στο φαρδύ μέρος της ζύμης βάζουμε τη γέμιση της επιλογής μας (ανθότυρο με δυόσμο και θυμάρι, φέτα με ντομάτα ρίγανη, τσένταρ, ή κίτρινα τυριά της αρεσκείας μας).

Τυλίγουμε ξεκινώντας από το φαρδύ μέρος και καταλήγοντας προς τη μύτη.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε έναν κρόκο με λίγο γάλα και αλείφουμε τα κρουασανάκια. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 20-30 λεπτά στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Διαβάστε επίσης:

5 ιδέες για το απογευματινό σνακ των παιδιών

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network