Vegan κέικ με αμύγδαλα και cranberries, χωρίς γλουτένη

Vegan κέικ με αμύγδαλα και cranberries, χωρίς γλουτένη

Ένα από τα πιο απλά, σχεδόν βασικά κέικ που μπορείς να φτιάξεις στη vegan ζαχαροπλαστική! Super γρήγορο και πεντανόστιμο!

Υλικά

200 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη

8 γρ. baking powder

150 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα

200 γρ. ζάχαρη καρύδας

120 ml λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο

300 ml γάλα σόγιας ή αμυδάλου

2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου

1 κ.σ. μηλόξιδο

100 γρ. αποξηραμένα cranberries

100 γρ. αμύγδαλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.

Λαδώνουμε την φόρμα του κέικ.

Τοποθετούμε όλα τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε όλα τα υγρά συστατικά σε ένα βάζο και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε σταδιακά το υγρό μείγμα στα στεγνά συστατικά και ανακατεύουε καλά.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα cranberries.

Ρίχνουμε το μείγμα στην λαδωμένη φόρμα του κέικ καιψήνουμε για 40/45 λεπτά, βυθίζουμε στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα και αν βγεί καθαρή, είναι έτοιμο.

Πηγή: missbloom.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network