13 σωστά – και κάποια γελοία – πράγματα που κάνω όταν το μωρό κλαίει ασταμάτητα

Το μωρό κλαίει

Όταν το μωρό έχει εκνευρισμό και κλαίει ασταμάτητα, με κυριεύει ένας πανικός. Ειδικά όταν τα έχω δοκιμάσει όλα και δεν καταφέρνω τίποτα.

Σε συζητήσεις με άλλες μαμάδες βλέπω ότι κάθε μωρό έχει το δικό του τρόπο να ηρεμεί.

Για παράδειγμα μια φίλης το μωρό τα ξεχνάει όλα όταν το βάζει απέναντι από έναν καθρέφτη και αντικρίζει το είδωλό του (σε εμάς δεν πιάνει), ενώ μια άλλη του κάνει μασάζ με λαδάκι (που ούτε αυτό πιάνει) όταν το μωρό μου έχει εκνευρισμό. Κάθε φορά, λοιπόν, που μου συμβαίνει αυτό και έχει διάρκεια, από την ταραχή μου δοκιμάζω όλα τα παρακάτω, όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά. Άλλες φορές λειτουργούν και άλλες όχι. Πάντως ακόμα δεν έχω βρει μια στάνταρ τακτική με αποτέλεσμα μαζί και με τα προτεινόμενα από ειδικούς να κάνω και πολλά γελοία πράγματα. Τα μοιράζομαι μαζί σας για να τα κρίνουμε (και να γελάσουμε) και αν έχετε κι εσείς κάποια ιδέα είναι ευπρόσδεκτη.

1. Το κουνάω πέρα δώθε στη συνέχεια απαλά και μετά από την απελπισία μου λίγο πιο δυνατά, λες και αυτό θα αλλάξει τίποτα, φυσικά χωρίς αποτέλεσμα.
2. Το κάνω βόλτες σε όλο το σπίτι ενώ το έχω αγκαλιά, μήπως ηρεμήσει. Νομίζω ότι θα είχα φτάσει με τα πόδια από Αθήνα στη Λαμία με τόσα πέρα δώθε.
3. Το βάζω στο καρότσι και κάνω βόλτες μέσα στο σπίτι, ή γυρίζω γύρω γύρω το καρότσι. “Το μωρό έτσι θα ζαλιστεί, δεν θα αποκοιμηθεί” μου έχει πει χίλιες φορές η μητέρα μου, αλλά πάνω στην απελπισία σου τα κάνεις όλα.
4. Το βάζω στον μάρσιπο και μετά κάθομαι επάνω σε μια μπάλα γυμναστικής και χοροπηδάω, όπως διάβασα κάπου, αλλά δεν πιάνει, πέραν του ότι πιάνονται τα πόδια μου.
5. Το βάζω στο ρηλάξ και το κουνάω απαλά, το ξαναβγάζω από το ρηλάξ, βάζω το ρηλάξ σε άλλο δωμάτιο, βάζω το ρηλάξ να βλέπει έξω, το ξαναβγάζω από το ρηλάξ.
6. Πηγαίνω σε ένα δωμάτιο με χαλαρό φως και του τραγουδάω από νανουρίσματα μέχρι Αντέλ.
7. Ανοίγω βιαστικά ένα βιβλίο με συμβουλές μήπως ξέχασα να κάνω κάτι ακόμα, αλλά διαβάζω ότι τα έχω κάνει όλα. Μήπως δεν είναι καλό το βιβλίο;
8. Παρακαλάω το μωρό να ηρεμήσει, βασικά το ικετεύω. Δεν νομίζω ότι θα καταλάβει αλλά ελπίζω ότι ο παρακλητικός τόνος της φωνής μου θα το ηρεμήσει. Καμία ελπίδα.
9. Τσεκάρω την πάνα για τριακοστή φορά, μήπως έχει λερωθεί, μήπως είναι υγρή, μήπως είναι σφιχτή και φυσικά τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει.
10. Το ξαναπαίρνω πλάι μου στο κρεβάτι μου και του δίνω το στήθος μου, μήπως πεινάει ακόμα ή έστω να το χρησιμοποιήσει ως πιπίλα (αυτό κάποιες φορές πιάνει) αλλά όχι πάντα.
11. Φωνάζω τον σκύλο, μήπως τον δει και ηρεμήσει, σταματάει για ένα λεπτό και μετά ξαναρχίζει να κλαίει.
12. Με πιάνουν τα κλάματα και μένα από τα νεύρα μου που δεν ξέρω τι να κάνω για να το ηρεμήσω και νιώθω η πιο άχρηστη μάνα του κόσμου.
13. Παίρνω τηλέφωνο τον άντρα μου, τη μαμά μου, την κολλητή μου για συμπαράσταση, για κάποια συμβουλή ακόμα, για να πω κάπου τον πόνο μου.
Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network