2 εβδομάδες με 2 παιδιά: 7 πράγματα που έμαθα έχοντας πλέον δεύτερο παιδί

2 εβδομάδες με 2 παιδιά: 7 πράγματα που έμαθα έχοντας πλέον δεύτερο παιδί

Δύο βδομάδες. Ακόμα δεν πιστεύω ότι πάνε δυο βδομάδες από τότε που ήρθε στον κόσμο ο δεύτερος γιος μου. Δυο βδομάδες που συμπληρώθηκε το μικρό οικογενειακό μας παζλ.

Αλλά εδώ είναι και η παγίδα: Πάνε δυο βδομάδες που έχω γίνει μητέρα ενός νηπίου και ενός βρέφους. Και τώρα είμαι υπεύθυνη να φροντίζω δυο μικρά ανθρωπάκια.

Είναι συναρπαστικό το πόσο έχει αλλάξει η ζωή μου τις τελευταίες δυο βδομάδες. Σίγουρα δεν είναι όλα πάντα ρόδινα, αλλά τα πράγματα πάνε αρκετά καλά. Κι εγώ είμαι συγκρατημένα αισιόδοξη.

Αυτό που έχω κάνει είναι να μάθω πολλά για τον εαυτό μου, τα παιδιά μου, και τη ζωή μου τις τελευταίες δυο βδομάδες.

1. Όλη αυτή η διαδικασία του νεογέννητου είναι πιο εύκολη τη δεύτερη φορά

Χίλιες φορές πιο εύκολη. Ξέρω τι να περιμένω. Δε φρικάρω με τον οποιοδήποτε ελάχιστο θόρυβο κάνει. Γνωρίζω τα βασικά του να φροντίζω ένα μωρό. Δεν φρίκαρα την πρώτη φορά που έκανε εμετό και έγλειψε το πρόσωπό του ο σκύλος. Δεν καλώ τον παιδίατρο περίπου 6 φορές τη μέρα για να τον ρωτάω για το χρώμα στα κόπρανα.

2. Το multitasking είναι το στοιχείο μου

Σοβαρά. Μπορώ να ταΐσω ένα μωρό, να ντύσω ένα νήπιο, να ετοιμάσω τη τσάντα του μωρού, να τους φορτώσω όλους στο αμάξι με λιγότερα από τρια ξεσπάσματα χωρίς να χάσω την υπομονή μου, και να φτάσω στον προορισμό μας το πολύ με πέντε λεπτά καθυστέρηση. Βέβαια, μπορώ να ξεκινάω τη διαδικασία αυτή αρκετά νωρίτερα, αλλά αυτό είναι μια μικρή λεπτομέρεια. Τη μισή ώρα συνήθως την περνάω κάνοντας μπάνιο για να δείχνω κι εγώ λίγο άνθρωπος.

3. Το νήπιό μου χρειάζεται χρόνο να συνηθίσει το καινούργιο μωρό

Το ήξερα ότι αυτό θα συνέβαινε και προσπαθήσαμε να τον προετοιμάσουμε, αλλά ένα τρίχρονο παιδί δεν θα καταλάβει σε βάθος την έννοια αυτή. Λέει ότι δεν του αρέσει ο αδερφός του, αλλά τον έχω πιάσει να του δίνει φιλιά όταν νομίζει ότι δεν κοιτάμε. Η γκρίνια του έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Το ψεύτικο κλάμα του έχει χειροτερέψει. Προσπαθούμε να περνάμε όσο περισσότερο χρόνο μαζί του γίνεται για να μη νομίσει ότι έχει αντικατασταθεί, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο.

4. Η εξάντληση είναι αληθινή

Γιατί τείνουμε να ξεχνάμε τα πιο δύσκολα σημεία του να έχεις ένα νεογέννητο; Το μωρό τρώει κάθε 3 ώρες. Με τον άντρα μου μοιράζουμε τις βάρδιες, αλλά και πάλι νιώθουμε την εξάντληση που προκαλεί ένα νεογέννητο, συν ένα ιδιόρρυθμο και προσκολλημένο νήπιο. Ζω με καφεΐνη, Netflix και με την ελπίδα ότι το μωρό μου θα έχει καταφέρει να κοιμάται όλο το βράδυ μέχρι να επιστρέψω στην 8ωρη δουλειά μου.

5. Τα παιδικά προγράμματα έχουν σώσει τη ζωή μου

Πείτε με κακιά μάνα, αλλά η μαμά πρέπει να διατηρήσει τη λογική της, και εξάλλου όλοι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα. Έτσι, αφήνω το μεγάλο μου γιο να δει όσα παιδικά θέλει εδώ και δυο βδομάδες. Και έχω, επίσης, κρύψει την τρομπέτα του που αρέσει να παίζει όταν κοιμάται το μωρό.

6. Πρέπει να αφήσω το σώμα μου να γιατρευτεί

Αυτή τη στιγμή, τα πράγματα είναι ακόμα δύσκολα. Νιώθω ότι τα όργανά μου ακόμα ψάχνουν να τοποθετηθούν σωστά μέσα μου. Όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη, δε βλέπω ακριβώς τον εαυτό μου. Βλέπω μια κουρασμένη εκδοχή μου με σακούλες κάτω απ΄τα μάτια και επιπλέον κιλά. Και με πονάει αυτό, γιατι θέλω να γίνω όπως ήμουν πριν.  Αλλά επειδή αυτή είναι η δεύτερη φορά, τώρα ξέρω ότι κάτι τέτοιο θα πάρει χρόνο και πως κάποια στιγμή θα τα καταφέρω.

7. Έχω τόση αγάπη μέσα μου

Ξέρω ότι αυτό ακούγεται κλισέ. Αλλά στ’ αλήθεια είχα μέσα μου τον φόβο ότι δεν θα μπορώ να αγαπήσω τόσο πολύ ένα άλλο παιδί σαν τον πρώτο μου γιο. Έκανα λάθος όμως. Η καρδιά μου μεγάλωσε.

Η ζωή με ένα νεογέννητο και ένα νήπιο δεν είναι εύκολη, αλλά είναι η νέα μου πραγματικότητα. Μια νέα πρόκληση. Και μ’αρέσει. Και ξέρω ότι δε θα τελειώνει κάθε μέρα με χαμόγελο. Αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Απόδοση Έλενα Θάνου, mother.ly

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network