5 λόγοι για τους οποίους επιλέγω ρούχα και αξεσουάρ από φυσικό βαμβάκι για τα παιδιά μου

House of Myrtle

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, οι γονείς μελετούν και ενημερώνονται όλο και περισσότερο γύρω από την ανατροφή των παιδιών. Ανατρέχουν σε παγκόσμια βιβλιογραφία, αναζητούν αξιόπιστες πηγές και ψάχνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή για κάθε πτυχή της ζωής των παιδιών τους.

Ως επακόλουθο των παραπάνω, έχει παρατηρηθεί και μια μεγάλη στροφή – προς το καλύτερο – σχετικά με την διατροφή των παιδιών και όλο και περισσότεροι γονείς επιλέγουν βιολογικά προϊόντα και υγιεινές πρώτες ύλες.

Αυτό βέβαια είναι και το ζητούμενο – κάθε επιλογή να μας πηγαίνει ένα βήμα πιο κοντά στη φύση και κατ’ επέκταση στην καλυτέρευση της υγείας μας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι θέλουμε να είμαστε βέβαιοι πως όσα τρώνε τα παιδιά μας είναι υγιεινά στο εσωτερικό τους. Είναι, όμως, επίσης σημαντικό να εξασφαλίσουμε ότι και όλα όσα τα αγγίζουν στο «εξωτερικό» τους είναι επίσης επιλογές από αγνά υλικά.

Μετά από πολλές τέτοιες σκέψεις, άρχισα να αναζητώ για τα παιδιά μου ρούχα και αξεσουάρ φτιαγμένα από φυσικά υλικά, χωρίς βαρέα μέταλλα και τοξικά χημικά.

Αρχικά, εκτός από το γεγονός ότι ήθελα τα ρούχα και τα αξεσουάρ να είναι από φυσικό βαμβάκι, ήθελα ταυτόχρονα να είναι πρακτικά, με όμορφα σχέδια και μοντέρνα αισθητική.

Μετά από αρκετό ψάξιμο, κατέληξα στα προϊόντα του House of Myrtle – και θα σας πω γιατί:

Τα σχέδια του House of Myrtle μας συστήνουν μια εντελώς διαφορετική αισθητική από εκείνη που συχνά χαρακτηρίζει τα ρούχα και τα αξεσουάρ για γονείς και παιδιά. Τα προϊόντα τους αποτελούν μία cool και κομψή επιλογή για όλη την οικογένεια, με έμφαση στο προσεγμένο design και στο μίνιμαλ στιλ. Κάθε προϊόν έχει μελετηθεί σε βάθος έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις πρακτικές ανάγκες της μοντέρνας μαμάς, του δραστήριου μπαμπά και του γεμάτου ζωή παιδιού.

House of Myrtle

Η νέα τους συλλογή από ρούχα, μπουρνούζια, τσάντες, τσαντάκια, αλλαξιέρες και άλλα αξεσουάρ, χαρίζει στην καθημερινότητά μας, μοναδική ευκολία και πρακτικότητα αλλά και ένα υπέροχο κομψό και μίνιμαλ στιλ.

Έτσι, εκτός από το γεγονός ότι όλη η … προίκα του μωρού σου τακτοποιείται άψογα, δεν θα χρειαστεί να πάρεις μαζί δεύτερη τσάντα για να ολοκληρώσεις το look σου, αφού οι τσάντες κι οι αλλαξιέρες του House Of Myrtle εξυπηρετούν και τους δύο σκοπούς, ταυτόχρονα!

House of Myrtle

Αυτό, όμως, που με ενδιέφερε περισσότερο ήταν η ποιότητα των υλικών.

Τα προϊόντα του House of Myrtle αντικατοπτρίζουν την αγάπη για μια ζωή πιο κοντά στη φύση, γι’ αυτό και είναι φτιαγμένα με τα πιο εκλεκτά φυσικά υλικά, με βαμβακερά υφάσματα και βαφές με βάση το νερό. Από το τύπωμα του υφάσματος μέχρι το κόψιμο και το ράψιμο, κάθε αντικείμενο είναι χειροποίητο και προσεκτικά φτιαγμένο, φέρνοντας σ’ εμάς ένα αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας και αισθητικής.

House Of Myrtle

Τα τυπώματα στις τσάντες και τα αξεσουάρ του House of Myrtle είναι εμπνευσμένα από τη φύση, έχουν απαλά γήινα χρώματα και δίνουν έτσι μια έμφαση στην αίσθηση του «καθαρού», του αγνού και του οικολογικού.

House Of Myrtle

House Of Myrtle

Παρακάτω, θα σας πω με λίγα λόγια 5 λόγους για τους οποίους επιλέγω ρούχα και αξεσουάρ από βιολογικό βαμβάκι για τα παιδιά μου:

1. Γιατί το δέρμα ενός παιδιού – πόσο μάλλον ενός βρέφους – είναι πολύ πιο ευαίσθητο από αυτό ενός ενήλικα και θέλει την ανάλογη φροντίδα.

2. Γιατί το φυσικό βαμβάκι είναι η ασφαλέστερη επιλογή για παιδιά που εμφανίζουν αλλεργίες, εκζέματα, δερματίτιδες και ευαίσθητο δέρμα στις χημικές ύλες. Τα προϊόντα του House of Myrtle χρησιμοποιούν για τη βαφή των προϊόντων βαφές με βάση το νερό και όχι τοξικές και χημικές βαφές ή χλώριο.

3. Γιατί η αίσθηση που αφήνει στο παιδί το «άγγιγμα» από το φυσικό βαμβάκι είναι τόσο ευχάριστη, απαλή και φυσική, που είναι σαν να βρίσκεται πάντα στην αγκαλιά μας – και στην αγκαλιά της φύσης.

4. Το φυσικό βαμβάκι, είναι η ασφαλέστερη και καλύτερη λύση για όλη την οικογένεια – και φυσικά και για το περιβάλλον.

5. Γιατί, τα παιδιά μας παίζουν συνέχεια και παίζοντας ιδρώνουν – ειδικά το καλοκαίρι. Όταν ιδρώνουν, οι πόροι του δέρματος ανοίγουν και «προσπαθούν» να αναπνεύσουν. Αυτό που «αναπνέουν» είναι το ρούχο που φορούν τα παιδιά και ακουμπά πάνω τους. Έτσι, όσο πιο πολλά συνθετικά ρούχα φοράμε στα παιδιά μας τόσο μεγαλύτερος είναι και ο κίνδυνος να απορροφά το δέρμα τους τοξικές και χημικές ουσίες – άρα μεγαλύτερος και ο κίνδυνος για προβλήματα υγείας που ίσως αντιμετωπίσουν στο μέλλον.

Ρίξτε μια ματιά στο site, απολαύστε την άψογη αισθητική του και δείτε προϊόντα που είναι χρηστικά, με στιλ, αλλά παράλληλα μας μυούν σε έναν ολιστικό τρόπο ζωής που προάγει την ευεξία, μέσα και έξω.

Ως γονείς, ας κάνουμε το βήμα κι ας επιλέξουμε προϊόντα με άποψη αλλά κυρίως «συνείδηση».

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network