5 μυστικά που θα κάνουν το παιδί σου να αποχωριστεί το μπιμπερό χωρίς γκρίνια και κλάματα!

5 μυστικά που θα κάνουν το παιδί σου να αποχωριστεί το μπιμπερό χωρίς γκρίνια και κλάματα!

Μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια νέα μανούλα είναι το πώς θα πείσει το μικρό της να αποχωριστεί το μπιμπερό του και να αρχίσει να πίνει γάλα από την κούπα του. Η αλήθεια είναι ότι το «αντίο» στο μπουκάλι είναι δύσκολο για πολλά παιδάκια και κάπου εκεί αρχίζουν οι γκρίνιες και τα κλάματα.

Αν έχεις ήδη κάνει μια πρώτη προσπάθεια απογαλακτισμού από το μπιμπερό, τότε καταλαβαίνεις ακριβώς αυτό που σου περιγράφουμε. «Μαμά, θέλω το μπουκάλι μου», «είναι χάλια αυτή η κούπα, θέλω το μπιμπερό», «όχι, δεν πίνω γάλα με αυτό το πράγμα» και άλλα πολλά που μπορεί να έχεις ακούσει τον τελευταίο καιρό – συνδυασμένα με μπόλικο κλάμα- στην προσπάθειά σου να βγάλεις το μπιμπερό από την καθημερινότητα του παιδιού σου.

Να θυμάσαι πως όλες αυτές οι αντιδράσεις είναι απολύτως φυσιολογικές. Κανένα παιδάκι δεν έχει αγαπήσει με την πρώτη φορά την κούπα του και δεν έχει αποχωριστεί έτσι απλά, χωρίς φασαρίες, το μπιμπερό του. Είναι κι αυτός ένας μικρός «αγώνας» στο ταξίδι της μητρότητας και θα τον περάσεις κι εσύ!

Μη χάνεις, όμως, την πίστη σου. Εμείς οι μαμάδες όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε! Και – στην προκειμένη περίπτωση – μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις το μωρό σου να αγαπήσει την κούπα του ακολουθώντας τα πέντε tips που διαβάσαμε στο deltamoms.gr και σου προτείνουμε παρακάτω.

Να έχεις στο μυαλό σου πως δεν χρειάζεται πίεση, ούτε υπερπροσπάθεια. Με τον καιρό όλα θα γίνουν!

5 απλά βήματα για την ομαλή μετάβαση από το μπιμπερό στην κούπα

1. «Σπάσε» τον δεσμό σταδιακά

Τα μωρά μας αγαπούν αυτό που λέμε «συνήθεια» και είναι αρκετά δύσκολο για αυτά να προσαρμοστούν σε μια νέα συνθήκη αμέσως. Γι’ αυτό ακριβώς μπορείς να κάνεις τη μετάβαση από το μπιμπερό στην κούπα σιγά-σιγά. Με αργά και σταθερά βήματα. Ξεκίνα, λοιπόν, δίνοντάς του το πρωί και το βράδυ το μπιμπερό του, ώστε να μην ξυπνάει και να μην πέφτει για ύπνο με ένταση και νεύρα! Ενδιάμεσα, όμως, στην ημέρα -που σίγουρα θα θέλει γάλα- δώσε του μια κούπα. Μέρα με τη μέρα δώσε του περισσότερες φορές την κούπα και λιγότερες το μπιμπερό. Θα δεις πως θα έρθει και η στιγμή που το μπιμπερό θα πάψει να υπάρχει στην καθημερινότητά σας.

2. Πάρε του μια κούπα με σούπερ-ήρωες

Τα παιδιά πολύ συχνά ξεχνιούνται όταν βλέπουν τους αγαπημένους τους σούπερ-ήρωες σε όποια μορφή κι αν είναι αυτοί. Μια κούπα, λοιπόν, με τον Spiderman, το κινούμενο σχέδιο ή την κούκλα που λατρεύει να παίζει, σίγουρα θα κάνει πιο εύκολη τη μετάβαση από το μπιμπερό στην κούπα. Για να μην πούμε πως θα θέλει κάθε πρωί με λαχτάρα να πιει το γάλα του στη συγκεκριμένη κούπα!

3. Το timing παίζει σημαντικό ρόλο

Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται πρέπει να υπάρχει η σωστή στιγμή για να πάψει να αποζητά το μπιμπερό το παιδί σου. Τι σημαίνει αυτό; Πως καλό είναι να μην υπάρχει οτιδήποτε άλλο που του δημιουργεί στρες στην καθημερινότητά του, όπως μια πρόσφατη αλλαγή σπιτιού που μπορεί να κάνατε οικογενειακώς ή η πρόσφατη γέννηση ενός δεύτερου μωρού στην οικογένεια. Πολλές μαζεμένες αλλαγές είναι πιθανό να κάνουν το μικρό σου να νιώθει ανασφάλεια. Μην ξεχνάς πως τα μωρά μας αγαπούν τη ρουτίνα και το πρόγραμμα…

4. Βάλε κάθε άλλου είδους ρόφημα μόνο στην κούπα

Το παιδί σού ζητάει νερό ή χυμό πορτοκάλι; Δώσε του να πιει το εκάστοτε ρόφημα στην καινούρια κούπα του. Έτσι, θα καταλάβει ότι αυτό είναι το σκεύος στο οποίο πρέπει να πίνει ό,τι θέλει- συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος- από εδώ και στο εξής.

5. Μη δράσεις με πονηρές κινήσεις

Μήπως σού έχει έρθει η ιδέα να εξαφανίσεις μέσα στη νύχτα τα μπουκάλια του μωρού σου για να μην τα βρει το πρωί; Δεν είναι και η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις. Το μικρό σου θα στενοχωρηθεί, θα κλάψει και θα γκρινιάξει πολύ όταν το καταλάβει. Είναι προτιμότερο να του μιλήσεις και να του πεις πως τώρα ήρθε η στιγμή να πιει το γάλα σε κούπα, γιατί είναι μεγάλο παιδί, παρά να κάνεις κινήσεις πίσω από την πλάτη του.

Γιατί με κάθε παιδί, γεννιέται και μια μαμά!

Η μητρότητα αλλάζει τη ζωή της γυναίκας, την καθημερινότητά της, τα συναισθήματά της, τις προτεραιότητές της. Η μαμά ανακαλύπτει νέους ρόλους, καινούργιες δεξιότητες. Ένας νέος κόσμος «γεννιέται» κάθε φορά γιατί με κάθε παιδί γεννιέται και μία μαμά. Και μαζί, δεκάδες ερωτήματα που πηγάζουν από την ανάγκη μας να γίνουμε όχι απλά γονείς, αλλά Καλοί Γονείς.

«Έγινα γονιός, και τώρα;», «Γιατί, το παιδί μου δεν κοιμάται τα βράδια;», «Πώς να συνεννοηθώ με την έφηβη κόρη μου;».

Το deltamoms είναι μια ομάδα που μεγαλώνει μαζί με τα παιδιά μας. Είναι μια κοινότητα αισιοδοξίας, όπου θα νιώθεις ότι “ανήκεις”, καθώς θα μάθεις για τις εμπειρίες και τις συμβουλές άλλων μαμάδων και θα διαβάσεις οδηγίες από ειδικούς που θα σε βοηθήσουν πολύ σε αυτό το όμορφο ταξίδι της μητρότητας.

Μέσα σε αυτή την διαδικτυακή οικογένεια,  θα βρεις ιστορίες που θα σε διασκεδάσουν, θα σε χαλαρώσουν και – κάποιες φορές – θα σε προβληματίσουν. Το μόνο που δεν υπάρχει εδώ είναι υποδείξεις στο πώς να γίνεις «καλή μαμά». Στο deltamoms σε περιμένει μια αγκαλιά υποστήριξης, ώστε να τα καταφέρεις με τον δικό σου μοναδικό τρόπο, με λιγότερες έννοιες και πολύ φροντίδα.

Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ. Οι deltamoms τροφοδοτούν κάθε μαμά με νέο υλικό, και χρήσιμα χρήσιμα εργαλεία, προτείνουν δράσεις και προσφέρουν υπηρεσίες που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις μόνη σου τι σου ταιριάζει για την ανατροφή των παιδιών σου. Παράλληλα θα σου δείξουν τους τρόπους που θα μιλήσουν στην καρδιά σου, γνήσια και αυθεντικά, ώστε να φροντίσεις τη γυναίκα πίσω από τη μαμά.

Και επειδή ξέρουν καλά ότι η αγάπη της μαμάς δεν ξεχωρίζει κανένα παιδί, οι deltamoms γίνονται μία μεγάλη ομάδα, μ’ έναν ακόμη μεγαλύτερο σκοπό και όλες μαζί στηρίζουν μονογονεϊκές οικογένειες που έχουν ανάγκη μέσω της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Συγκεκριμένα, ενισχύουν μαμάδες αλλά και μπαμπάδες, που μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους, σε όλη την Ελλάδα και χρειάζονται την στήριξη όλων μας.

Γι’ αυτό και ζητά απ’ όλους όσοι είναι ή θέλουν να γίνουν γονείς να κάνουν την εγγραφή τους στο deltamoms club.

Κι επειδή όταν είσαι μαμά, θέλεις να μαθαίνεις, να κερδίζεις, αλλά και να προσφέρεις, έλα κι εσύ στο deltamoms.gr.

Γιατί με κάθε παιδί γεννιέται και μία μαμά!

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network