8χρονος στο Ρίο: “Μην ανοίξετε το χριστουγεννιάτικο δώρο μου μέχρι να βγω…”

Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του 8χρονου που νοσηλεύεται με συμπτώματα της νόσου Καβασάκι

Συγκινούν τα όσα είπε στους γονείς του ο 8χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, καθώς αντιμετωπίζει μια σπάνια επιπλοκή που εμφανίζεται μετά τον κορονοϊό. Η κατάσταση της υγείας του παιδιού χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Όπως είπε η μητέρα του 8χρονου αγοριού, μιλώντας στην ΕΡΤ, αυτό που ζήτησε το παιδί ήταν να μην ανοίξουν τα αδέλφια του το χριστουγεννιάτικο δώρο του χωρίς εκείνον στο σπίτι.

Σημειώνεται πως πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα αντίστοιχα περιστατικά που έχουν αντιμετωπίσει οι γιατροί στη χώρα μας και το πρώτο που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Ο 8χρονος Γιάννης εμφάνισε πυρετό στις 30 Νοεμβρίου και μιας και ο πατέρας του είχε κορονοϊό, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο του Ρίο.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΓΝΠ, Ανδρέας Ηλιάδης, αποκάλυψε ότι ο 8χρονος, λίγο πριν τον διασωληνώσουν, τους εκμυστηρεύτηκε ότι όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει… αστροναύτης!

“Οταν αρχίσαμε να τον καλωδιώνουμε με τα μηχανήματά μας, τον ρωτήσαμε τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει και μας είπε αστροναύτης. Εκεί του είπαμε: να που ήρθε η ώρα πιο γρήγορα να γίνεις αστροναύτης γιατί οι αστροναύτες πρέπει να περάσουν από ειδικά τεστ για να πάνε στο διάστημα. Του άρεσε πάρα πολύ αυτό”, είπε ο κ. Ηλιάδης στην ΕΡΤ. Ο γιατρός σημείωσε για την ασθένεια του 8χρονου πως δεν πρόκειται για το σύνδρομο Καβασάκι, αλλά για μεταφλεγμονώδες σύνδρομο που παραπέμπει στο σύνδρομο.

Βίντεο | Δείτε τι είπε η μητέρα του στην ΕΡΤ.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network