Ακόμα και το πιο αθώο κέρασμα μπορεί να εμπερικλείει κινδύνους για κάποιο παιδάκι

Ακόμα και το πιο αθώο κέρασμα μπορεί να εμπερικλείει κινδύνους για κάποιο παιδάκι

Την τελευταία της πνοή άφησε την Κυριακή η 9χρονη από το Βελεστίνο στον Βόλο, η οποία νοσηλευόταν από τις 24 Ιανουαρίου έπειτα από σοβαρό αλλεργικό σοκ που υπέστη από γλυκό που έφαγε στο σχολείο.

Η οικογένειά της έχει βυθιστεί στο πένθος, ενώ συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Βελεστίνο αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα.

Το τραγικό αυτό περιστατικό φέρνει στο προσκήνιο – και πρέπει – ένα μεγάλο ζήτημα που πολλοί έχουμε θίξει κατά καιρούς (μέσα, εκπαιδευτικοί, γονείς) χωρίς ωστόσο να έχει αλλάξει κάτι. Μήπως, όμως, ήρθε η ώρα να αλλάξει;

Από χθες γονείς και εκπαιδευτικοί είναι αναστατωμένοι και δημοσιεύουν εκκλήσεις προκειμένου να εισακουστούν και να σταματήσουν πια τα κεράσματα στο σχολείο.

Δείτε την έκκληση μιας νηπιαγωγού που συνοψίζει όλα τα παραπάνω στη δημοσίευσή της:

«Το θλιβερό γεγονός με το κοριτσάκι στο Βόλο που έφυγε τόσο άδικα και απρόσμενα και μας συγκλόνισε όλους, ας γίνει η αφορμή ώστε γονείς και εκπαιδευτικοί να αντιληφθούμε πόσο επικίνδυνα μπορούν να αποβούν τα οποιουδήποτε είδους φαγώσιμα κεράσματα στο σχολείο!

Ακόμα και το πιο αθώο κέρασμα μπορεί να εμπερικλείει κινδύνους για κάποιο παιδάκι με απρόσμενες συνέπειες!

Ας είναι οι γονείς υπεύθυνοι για αυτά που θα φάει το παιδί τους στο σχολείο! Αυτοί ξέρουν καλύτερα το παιδί τους και ας μην αναλαμβάνουμε οι εκπαιδευτικοί ευθύνες που δεν μας αναλογούν!

Οι τούρτες και τα γενέθλια νομίζω ότι ευτυχώς έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια στα περισσότερα Νηπιαγωγεία!

Με αφορμή τα μέτρα προστασίας για τον COVID έχουν καταργηθεί επίσης τα οποιουδήποτε είδους κεράσματα. Ακόμα και σε ατομικά σακουλάκια. Για να αποφεύγεται η διασπορά..

Ας καταλάβουν και κάποιοι γονείς που μας πιέζουν και πολλές φορές μας υποχρεώνουν να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση μαζί τους, ότι προέχει η ασφάλεια των παιδιών.

Ας μπει στον εσωτερικό κανονισμό όλων των σχολείων και στο πρακτικό του Σχολικού Συμμβουλίου αυτό το θέμα, επειδή η υγεία και η ασφάλεια όλων των παιδιών είναι πολύ πιο σημαντικά από ο,τιδήποτε άλλο!

Αυτό είναι η προτεραιότητά μας!

Και αφού με το καλό επανέλθουμε σε κανονικότητα, το “κέρασμα” ας είναι ένα μολυβάκι σε ένα ωραίο σακουλάκι, ένα παραμυθάκι, που υπάρχουν με 1 και 1, 5 ευρώ παραμυθάκια, μία πλαστελίνη, ένα παιχνιδάκι. Τίποτα φαγώσιμο ακόμα και αν το πάρουν στο σπίτι! Γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν κάτι σου ξεφύγει!»

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network