Αλεξάνδρα Καππάτου: «Το παιδί είναι ο καθρέφτης των γονιών του»

Αλεξάνδρα Καππάτου: «Το παιδί είναι ο καθρέφτης των γονιών του»

Η παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου βρέθηκε στην εκπομπή ‘Καλύτερα Αργά’ στο Action 24 και μίλησε για με την Αθηναΐδα Νέγκα για τους σημερινούς γονείς και τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά. Είναι οι σημερινοί γονείς πιο ενημερωμένοι; Ξέρουν τι κάνουν, αξιοποιούν τις πληροφορίες που λαμβάνουν από τους ειδικούς; Όπως είπε η ψυχολόγος “δεν έχει καμιά σχέση το πως ήμασταν πριν με το τώρα. Εγώ είμαι ψυχολόγος τόσα χρόνια και βλέπω μεγάλη διαφορά. Ο κόσμος ενημερώνεται, ενδιαφέρεται και οι νέοι γονείς είναι πιο ευαισθητοποιημένοι, απλά δεν έχουν πολλές φορές χρόνο και διαθεσιμότητα απέναντι στα παιδιά τους γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα. Προσπαθούν όμως σε γενικές γραμμές”.

“Οι εποχές αλλάζουν. Αλλιώς ήταν κάποτε που μεγάλωναν οι γονείς πέντε παιδιά μαζί και δεν υπήρχε το μορφωτικό υπόβαθρο, δεν υπήρχαν τόσα πολλά ερεθίσματα, ήταν πιο απλά τα πράγματα. Σήμερα που έχουμε πάρα πολλά ερεθίσματα, νομίζω ότι αυτό που χρειάζονται τα παιδιά είναι την αγάπη μας – που την έχουν στις περισσότερες περιπτώσεις- και κάποια διαθεσιμότητα μίνιμουμ που οφείλουμε ως γονείς να έχουμε για να μπορούμε να αφουγκραστούμε τις ανάγκες τους τις συναισθηματικές”, είπε η κα Καππάτου.

Το παιδί είναι το αντίγραφο, ο καθρέφτης των γονιών του. Οι παιδοψυχολόγοι βλέποντας ένα παιδί, βλέπουμε τι συμβαίνει σε μια οικογένεια. Πολλές φορές αυτός που ευθύνεται είμαστε οι γονείς, κάποια λάθη διαχείρισης και ίσως να μην έοχυμε δώσουμε την κατάλληλη προσοχή”, είπε.

Δες το σχετικό απόσπασμα:

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network