Όταν δεν έχεις χρόνο ούτε για ένα ντους, άσε την τηλεόραση να κάνει baby sitting

Όταν δεν έχεις χρόνο ούτε για ένα ντους, άσε την τηλεόραση να κάνει baby sitting

Όμως στη ζωή τα πράγματα δεν είναι πάντα άσπρα ή μαύρα. Ένα χρόνο μετά τη γέννηση του γιου μου, ανακάλυψα ότι έπασχα από κατάθλιψη και ξεκίνησα φαρμακευτική αγωγή, καθώς δεν είχα τα περιθώρια να το “περάσω” μόνη μου. Όφειλα να είμαι δίπλα στο παιδί όσ περισσότερο γίνεται. Ο γιατρός μου συνέστησε να βρω λίγο χρόνο για εμένα. Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις. Ήμουν μία νέα μητέρα, με λίγες οικονομικές απολαβές. Δεν είχα φίλους κοντά, ούτε αυτοκίνητο. Δεν είχα κανέναν να ζητήσω βοήθεια κι αυτό μου άφηνε ελάχιστο χρόνο για ν’ασχοληθώ με τον εαυτό μου έστω για τα βασικά, όπως ένα απλό μπάνιο. Το συγκεκριμένο τηλεοπτικό πρόγραμμα υπήρξε σωτήριο. Την ώρα που ο γιος μου παρακολουθούσε τη σειρά, έβρισκα λίγο χρόνο για μένα.
Αυτά τα λεπτά ήταν οξυγόνο σε μια περίοδο, που ένιωθα να πνίγομαι.

Χρειάζεται να βρούμε κι εμείς τις ισορροπίες μας στην ανατροφή των παιδιών και δεν είναι κακό να χρησιμοποιούμε που και που την τεχνολογία γι’ αυτό.

Η τηλεόραση μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός (και οικονομικός) βοηθός για μια μητέρα. Όταν ο καιρός είναι κακός, όταν θέλεις να μαγειρέψεις, όταν είσαι άρρωστη και δεν μπορείς να παίξεις με το παιδί, η τηλεόραση παρέχει μια ανακούφιση. Χρειάζεται να βρούμε κι εμείς τις ισορροπίες μας στην ανατροφή των παιδιών. Δεν είναι κακό να χρησιμοποιούμε που και που την τεχνολογία γι’ αυτό.

Ο γιος μου είναι τώρα 18 χρονών και έχει βρει τον δρόμο του, κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες που περάσαμε οι δυο μας. Υπήρξε καλός μαθητής, χωρίς μαθησιακές δυσκολίες. Κοιμάται σαν πουλάκι και έχει αξιοζήλευτο μεταβολισμό. Και κυρίως, έχει μια μητέρα ζωντανή και υγιή, που χρησιμοποίησε ό,τι θεώρησε αναγκαίο για να βοηθήσει τον εαυτό της να ανακάμψει από μια δύσκολη στιγμή για την ψυχική της υγεία. Κι αυτό ειναι το πιο σημαντικό απ’ όλα εντέλει.

Επιμέλεια Φανή Καρδάση

Διαβάστε επίσης:

Στην παραλία πριν κάνεις παιδιά και αφού γίνεις μαμά: Βρες τις 5 διαφορές

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network