Διακοπές με παιδιά: Πάντα κάτι θα ξεχάσεις σπίτι – και άλλα 10 αξιώματα

Διακοπές με παιδιά

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου επέστρεψε από την Ιταλία, όπου πήρε μια πρώτη γεύση για το τι σημαίνει «καλοκαιρινές διακοπές με δύο μικρά παιδιά».

1.Το πλοίο ή το αεροπλάνο το προλαβαίνεις στο τσακ

Από το να μαζέψεις τα πράγματα της τελευταίας στιγμής μέχρι το να δέσεις τα παιδιά στα καρεκλάκια του αυτοκινήτου – καθαρά, αλλαγμένα και εξοπλισμένα με πιπίλες και παιχνίδια ώστε να μην έχουμε ατυχήματα και δράματα στο δρόμο – το να ξεκινήσεις εγκαίρως από το σπίτι όχι με ένα, αλλά με δύο μωρά, είναι ένα εγχείρημα που αξίζει βραβείο από μόνο του. Ξεκίνα να προετοιμάζεσαι μια ώρα νωρίτερα από την κανονική για να μην καταλήξετε να κουνάτε οικογενειακώς το μαντίλι στο αεροπλάνο σας που μόλις απογειώθηκε ή το πλοίο σας που μόλις σάλπαρε.

2.Θα ξεχάσεις τα μισά πράγματα στο σπίτι

Αφού έφτασα στη Ρώμη συνειδητοποίησα πως έχω ξεχάσει στο Παλαιό Φάληρο:
1) όλα μας τα φάρμακα,
2) την κρέμα σώματος του μωρού,
3) το μπιμπερό της Ισαβέλλας,
4) την οδοντόβουρτσά μου,
5) τον φορτιστή μου,
6) τις σαγιονάρες μου,
7) μερικά ρούχα που δεν πήρα ποτέ από την απλώστρα και 2-3 πράγματα ακόμη.
Τι μπορείς να κάνεις για αυτό; Απολύτως τίποτα. Πάρε απόφαση πως όσες λίστες και να κάνεις τελικά θα ξεχάσεις τα μισά πράγματα στο σπίτι, βεβαιώσου πως έχεις πάρει:
α) εισιτήρια β) διαβατήρια γ) λεφτά και δ) τα παιδιά και ξεκίνα.

3.Είναι μαθηματικά βέβαιο πως το μωρό θα τα κάνει μέσα στο πλοίο ή το αεροπλάνο

Έχω ένα μωρό που, λόγω αποκλειστικού θηλασμού, κάνει κακά περίπου μια φορά κάθε 72 ώρες. Κι όμως. Αυτή η 1 φορά ανά 72 ώρες έπρεπε να τύχει να είναι ΚΑΙ στο αεροπλάνο της αναχώρησης ΚΑΙ στο αεροπλάνο της επιστροφής, με καταστροφικά φυσικά αποτελέσματα, μιας που ήταν δεμένη επάνω μου σε όλο το ταξίδι. Και επειδή ανέτρεξα στο παλιό μου κείμενο, όταν ήταν η Ισαβέλλα μωρό, για να δω τι είχε συμβεί τότε, αντιγράφω:

«Φ υ σ ι κ ά και θα γεμίσει με μυρωδάτο περιεχόμενο την πάνα του, την οποία θα χρειαστεί να αλλάξεις με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις μέσα στην κλειστοφοβική τουαλέτα αεροπλάνου όσο το μωρό κουνιέται νευρικά και εσύ προσπαθείς με το ένα χέρι να το κρατήσεις στη θέση του, με το άλλο να του αλλάξεις την πάνα και με ένα τρίτο χέρι (δεν μας νοιάζει που δεν έχεις, να βρεις) να το αποτρέψεις από το να αγγίξει οτιδήποτε. Θα μπορούσε να στηθεί ολόκληρο τηλεπαιχνίδι πάνω στο concept».

4.Στα αεροδρόμια το μεγάλο παιδί θα κουραστεί να περπατάει

Με αποτέλεσμα να εκθρονίσει το μωρό από το καρότσι (με το φοβερό επιχείρημα «ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ!») και να καταλήξεις να κουβαλάς μωρό στο μάρσιπο (ευτυχώς που τον πήρα μαζί να λες), να σπρώχνεις νήπιο με το καρότσι και να σέρνεις βαλίτσα. Fun times.

5.Ένα από τα δύο παιδιά (ή και τα δύο) θα αρρωστήσουν και/ή χτυπήσουν

Μην τα ξαναλέμε. Είναι αξίωμα πως στις διακοπές με παιδιά, το μωρό θα έχει βήχα/ πυρετό/ εμετό και πως το μεγαλύτερο παιδί θα έχει τα ίδια και επιπλέον θα χτυπήσει/ θα βγάλει εξάνθημα/ θα το τσιμπήσει αχινός/ δράκαινα/ κουνούπι τίγρης/ ανακόντα τσέπης κλπ.

6.Αν είσαι στο εξωτερικό, ο φαρμακοποιός δεν καταλαβαίνει λέξη απ’ ό,τι του λες

Είναι γνωστό πως οι Ιταλοί δεν μιλούν καθόλου καλά αγγλικά. Πρόσθεσε σ’αυτό το γεγονός ότι δεν έχουν τα ίδια φάρμακα με εμάς και θα καταλάβεις, γιατί επί ένα τέταρτο εγώ έλεγα «Ντεπόν» και εκείνος απαντούσε «Τα Κηπουρίνια» (τελικά η παρακεταμόλη στην Ιταλία λέγεται Tachipirina, τρέχα γύρευε).

Διαβάστε τη συνέχεια στο missbloom.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network