Έφηβοι: Μεγάλος κίνδυνος για την καρδιά τους αν νοσήσουν από κορονοϊό – Μικρότερος από τον εμβολιασμό

Το μήνυμα της πρώτης 15χρονης που εμβολιάστηκε στη Θεσσαλία: Θέλω να κυκλοφορώ με ασφάλεια

Την ανάγκη οι έφηβοι να εμβολιασθούν για τον κορονοϊό ώστε να αποφύγουν σοβαρές επιπλοκές στο καρδιοαναπνευστικό τους σύστημα, όπως η περικαρδίτιδα και η μυοκαρδίτιτιδα, σε περίπτωση που μολυνθούν από το θανατηφόρο ιό, εμφανίζει νέα επιστημονική έρευνα, στις Η.Π.Α.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Μάντελ Σίνγκερ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Case Western Reserve στο Κλίβελαντ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv συνέκριναν τα ιατρικά αρχεία 7.300 κοριτσιών και 6.800 αγοριών ηλικίας 12 έως 17 ετών που είχαν διαγνωστεί με Covid-19, με ανάλογο αριθμό συνομηλίκων τους που είχαν εμφανίσει παρενέργειες μετά από εμβόλιο mRNA κατά του κορονοϊού (Pfizer ή Moderna).

21 φορές μεγαλύτερος ο κίνδυνος στους ανεμβολίαστους

Διαπιστώθηκε ότι ο κίνδυνος για μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα μεταξύ των εφήβων κοριτσιών με λοίμωξη Covid-19 ήταν 21 φορές μεγαλύτερος, σε σχέση με τον συνδυασμένο κίνδυνο μετά από την πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Μεταξύ των εφήβων αγοριών ο κίνδυνος για φλεγμονή της καρδιάς ήταν σχεδόν εξαπλάσιος, στην περίπτωση της Covid-19 συγκριτικά με τον εμβολιασμό τους.

Ιδιαίτερα από τη στιγμή που η υπέρ – μεταδoτική μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ προσβάλλει κυρίως νεαρότερες ηλικίες απ΄ ότι οι προγενέστερες μορφές του ιού, ο εμβολιασμός εμφανίζεται ως η μόνη συνειδητή επιλογή.

“Η μελέτη μας δείχνει ότι οι γονείς που ανησυχούν για τα παιδιά τους σχετικά με την πιθανότητα μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας πρέπει να γνωρίζουν ότι η ασφαλέστερη επιλογή είναι ο εμβολιασμός“, δήλωσε ο Σίνγκερ.

Το εμβόλιο προστατεύει εμάς και τις οικογένειες μας

“Τα ευρήματα μας δείχνουν πως υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας για τους έφηβους που αρρωσταίνουν από Covid-19”, τόνισε ο καθηγητής Παιδιατρικής Ντέιβιντ Κέλμπερ.

“Με βάση αυτά τα ευρήματα, στα 12α γενέθλια της κόρης μου πήγαμε να την εμβολιάσουμε κατά της Covid-19 και να σιγουρευτούμε ότι θα είναι προστατευμένη, αλλά επίσης για να προστατεύσουμε έτσι και άλλα μέλη της οικογένειάς μας. Με την άκρως μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού να κυκλοφορεί και ενόψει του νέου σχολικού έτους, είναι καλή η στιγμή τώρα να δοθεί στους γονείς η διαβεβαίωση ότι ο εμβολιασμός είναι πιο ασφαλής για τα παιδιά τους, από ό,τι αν αρρωστήσουν λόγω Covid-19″, πρόσθεσε.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network