Ενημέρωση του κοινού από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τον εμβολιασμό των παιδιών

Ενημέρωση του κοινού από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τον εμβολιασμό των παιδιών

Ενεργοποιείται και πάλι η διακομματική επιτροπή της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς την αναγκαιότητα των εμβολιασμών, ιδιαίτερα των παιδιών.

Σχετικό αίτημα για την ανάληψη της πρωτοβουλίας αυτής κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» αλλά και της διακομματικής επιτροπής Χρήστος Παπαστεργίου, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στόχος της νέας προσπάθειας είναι η προετοιμασία, σε συνεργασία με τους υγειονομικούς φορείς, μιας νέας εκστρατείας ενημέρωσης, με ειδική στόχευση τις νεαρές ηλικίες και τα παιδιά, που θα ξεκινήσει τον Αύγουστο και θα απευθύνεται στους γονείς, ώστε τον Σεπτέμβριο να προχωρήσει ο εμβολιασμός, όπως συστήνουν οι φορείς υγείας και να μην υπάρξουν χειρότερα το φθινόπωρο.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει άμεσα για να δρομολογήσει τις επόμενες ενέργειές της.

Ο κ. Παπαστεργίου, με την ιδιότητα και του γιατρού, παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία:

«οι τελευταίες εφημερίες είναι εξαιρετικά ανησυχητικές για την έξαρση της πανδημίας» και επισήμανε πως:

«παρότι όσοι νοσούν, νοσούν ελαφρύτερα από ό,τι το προηγούμενο διάστημα, υπάρχει μια εξαίρεση για τα παιδιά».

Συγκεκριμένα τόνισε ότι:

«στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, για πρώτη φορά από το 2020, οπότε υπάρχει η πανδημία, άνοιξε ξεχωριστή πτέρυγα για νοσηλεία παιδιών από κορονοϊό, ενώ στο νοσοκομείο Iπποκράτειο, χθες, οι κλίνες για νοσηλεία παιδιών λόγω του κορονοϊού έκλεισαν πριν ολοκληρωθεί η εφημερία».

Παράλληλα σχολίασε ότι:

«υπάρχει πολύ μεγάλη διασπορά του ιού σε παιδικές ηλικίες και επειδή στα παιδιά ηλικίας έως 6 ετών δεν έχει γίνει καθόλου εμβολιασμός και λόγω μεγαλύτερης κινητικότητάς τους μετά τη λήξη των μαθημάτων και λόγω της άρσης των περιορισμών».

Έκανε δε λόγο για μια ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση για την παιδική ηλικία που, όπως είπε, διανύει αυτή τη στιγμή τη χειρότερή της φάση, δεδομένου ότι αρκετά από τα παιδάκια νοσούν βαρύτερα τώρα από ό,τι νωρίτερα, χωρίς όμως να έχει κινδυνέψει η υγεία κανενός.

Τον προβληματισμό του για την κατάσταση που διαμορφώνεται εξέφρασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συμφώνησε απόλυτα στην ανάγκη επανενεργοποίησης της διακομματικής επιτροπής για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

«Συμφωνώ με το καμπανάκι που κρούει ο κ. Παπαστεργίου, σε βαθμό που προβληματίζομαι για το τι είδους καλοκαίρι και τι φθινόπωρο μας περιμένει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε, ότι χάρη στη δημιουργία της διακομματικής ομάδας για την ανάγκη του εμβολιασμού όλων των ηλικιών, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ βρισκόταν πίσω από τον μέσο όρο σε σχέση με τους εμβολιασμούς, κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά της και είναι σήμερα από τις πρωτοπόρες περιφέρειες της χώρας.

«Θεωρώ ότι αυτό το μοντέλο πρέπει να το υιοθετήσουμε και τώρα, με επικεφαλής τον κ. Παπαστεργίου ώστε να συνεχίσουμε τη λειτουργία αυτής της επιτροπής για την ενημέρωση του κόσμου», πρόσθεσε.

Την άμεση έκδοση ενός ενημερωτικού φυλλαδίου για νέα παιδιά, ώστε να διανεμηθεί σε οργανωμένες παραλίες στη Χαλκιδική, πρότεινε ο επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» Χρήστος Γιαννούλης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network