Γεμάτη η Παιδική Μονάδα Λοιμώξεων με περιστατικά covid-19 στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Tα παιδιά άνω των 12 ετών πρέπει να εμβολιαστούν, είπε ο Εμμανουήλ Ροηλίδης, ενώ αποκάλυψε ότι είναι ήδη γεμάτη με περιστατικά covid η Μονάδα Παιδιατρικών Λοιμώξεων στο Ιπποκράτειο.

Στην εξέλιξη της πανδημίας και στην ανάγκη να εμβολιαστούν τα παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας, Διευθυντή Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικών Λοιμώξεων και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Εμμανουήλ Ροηλίδης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή “Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα”, στον Real Fm 107,1.

Όπως είπε ο κ. Ροηλίδης τα παιδιά άνω των 12 ετών πρέπει να εμβολιαστούν, ενώ αποκάλυψε ότι είναι ήδη γεμάτη με περιστατικά covid η Μονάδα Παιδιατρικών Λοιμώξεων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, που διαθέτει 9 κλίνες. Πρόκειται, όπως εξήγησε ο ίδιος, για κοινή μονάδα νοσηλείας στην οποία παρέχεται οξυγόνο.

Επίσης, χτες ήταν γεμάτα τα 4 κρεβάτια για παιδιά στο “Παπαγεωργίου” και οι δύο από τις τέσσερις κλίνες που έχουν δημιουργηθεί στο νοσοκομείο “Γεννηματάς” της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ροηλίδης μίλησε ακόμη για τις βλάβες που προκαλεί μακροπρόθεσμα στην υγεία και των παιδιών η νόσηση από τον κορονοϊό, κάνοντας, μεταξύ άλλων, αναφορά σε ψυχιατρικά και καρδιολογικά προβλήματα.

Έχουμε ακόμη δρόμο…

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας και αποκωδικοποιώντας τα αποτελέσματα των μετρήσεων που διενεργεί η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ ο κ. Ροηλίδης τόνισε πως “είμαστε στο κόκκινο και σε ανοδική πορεία”. Και πρόσθεσε: “Φοβάμαι πως έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε”.

thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network